Doprinose razvoju zagrebačkog, ali i gospodarstva države

Autor: Lucija Špiljak , 19. prosinac 2019. u 21:59
Dobitnici Zlatne kune HGK Zagreb za uspjehe u poslovanjuLUKA STANZL/PIXSELL

Poslovnoj inteligenciji i tvrtki Kova iz Velike Gorice. Predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb Vitomir Klasić poručio im je svima da nastave kontinuitet uspješnog poslovanja, uspjeha i rasta.

Na svečanoj sjednici gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb najuspješnijim malim, srednjim i velikim trgovačkim društvima u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji 22. put dodijeljene su Plakete Zlatna kuna za izvrsnost i ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini. U kategoriji najuspješnijih velikih trgovačkih društava plaketu je na području Zagreba osvojila Hrvatska pošta dok je u Zagrebačkoj županiji u istoj kategoriji nagrađena Klimaoprema iz Samobora. Najuspješnije srednje tvrtke su Vertiv Croatia iz Zagreba i DIR-Drvna industrija Rubinić iz Jastrebarskog, a nagrade u kategoriji najboljih malih poduzeća pripale su zagrebačkoj Poslovnoj inteligenciji i tvrtki Kova iz Velike Gorice. Predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb Vitomir Klasić poručio im je svima da nastave kontinuitet uspješnog poslovanja, uspjeha i rasta. “Pridonosite ne samo razvoju zagrebačkog već i nacionalnog gospodarstva. Zadržite spretnost, izdržljivost i snalažljivost u svom poslovanju”, rekao je Klasić i podsjetio na Digitalnu komoru HGK, informacijsko-komunikacijsku platformu za e-usluge namijenjenu članicama HGK, javnoj upravi i građanima. Obrtnici i poduzetnici u Zagrebačkoj županiji stvaraju dodanu vrijednost i zaslužni su za zapošljavanje, što ovu županiju čini jednom od najrazvijenijih u državi. Istaknula je to Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije, navevši da bilježe rast plaća od 14 posto, kao i 30 posto veći broj zahtjeva na županijske natječaje za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima. “U 2020. gospodarstvo će ponovno biti naš prioritet, a poduzetnici očekuju učinkovitu i brzu javnu upravu. Oni su naša snaga i zahvaljujući njihovim rezultatima možemo podizati kvalitetu života stanovnika”, naglasila je Žužak i podsjetila da županiju očekuje izgradnja tvornice u Jakovlju koja će proizvoditi dijelove za Boeing i Airbus, a riječ je o investiciji vrijednoj 33 milijuna eura s kojom dolazi 600 novih radnih mjesta.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić smatra da su događaji poput dodjele Zlatne kune odlična prilika da se gospodarstvenici i čelnici gradova međusobno upoznaju i umreže, a raduje je što ima nagrađenih iz područja usluga i klasične proizvodnje. Stopa rasta ukupnog BDP-a, kao i stopa rasta u trgovini obećavajući su za hrvatsko gospodarstvo koje bi se u nadolazećem razdoblju moglo pokazati u još boljem svijetu. Stav je to potpredsjednika HGK-a Josipa Zahera, koji smatra da se osim zemljama u regiji potrebno okrenuti i zapadnim zemljama koje su glavne zemlje partnerice, izvoznice i investitorice za Hrvatsku. “Zagreb i Zagrebačka županija već su dugo lokomotiva hrvatskog gospodarstva, a vjerujem da će se tako i nastaviti. Poduzetnici Grada Zagreba lani su uprihodili 375 milijardi kuna dok na razini Zagrebačke županije prihod iznosi 54 milijarde kuna, a dobit 2,8 milijardi, a nagrađene tvrtke u samom su vrhu hrvatskog gospodarstva”, poručio je Zaher.lš

Komentirajte prvi

New Report

Close