Domaći biser turizma Amerikancima je obožavana destinacija

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2024. u 09:11
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Turistička vodičica Sanja Čikato je rekla da su vrlo jednostavni i zadovoljni gosti.

Amerikanci troše dvostruko više nego prosječan hrvatski gost, oko 300 eura po osobi na dan. Traže kvalitetu i spremni su je platiti. Gosti su to koje svatko želi, a Hrvatska im je jedna od najdražih destinacija, piše Dnevnik.hr

“Imamo sve ono što oni traže. Fantastičnu prirodu, tradiciju, povijest, vrlo personalizirana iskustva, taj ljudski faktor je nešto što je nezamjenjivo. Istaknula bi još jedan moment, a to su multigeneracijska putovanja u kojima je aspekt sigurnosti vrlo važan, a Hrvatska ga pruža”, ispričala je direktorica predstavništva HTZ-a u SAD-u Leila Krešić-Jurić.

Na sajmu u New Yorku predstavilo se 500 izlagača iz 170 zemalja, a Hrvatska turistička zajednica dobila je priznanje kao jedan od najboljih izlagača, ali i najposjećenijih. Predstavljaju se brojne hrvatske agencije, hoteli i 11 hrvatskih destinacije, a kada Amerikance pitate koji hrvatski grad najviše vole – to je Dubrovnik.

Turistička vodičica Sanja Čikato je rekla da su vrlo jednostavni i zadovoljni gosti.

“Kada im spomenem da imamo ljekarnu iz 14. stoljeća, da imamo karantenu, da je ropstvo ukinuto 1416. godine, Amerika još nije bila otkrivena, tek 1492. godine, oni su jednostavno fascinirani”, dodala je.

Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 700 tisuća Amerikanaca i ostvarili su više od dva milijuna noćenja. Ove godine očekuje ih se još više.

Komentirajte prvi

New Report

Close