Domaći menadžeri mnogo očekuju od Stevea Ballmera

Autor: Bernard Ivezić , 05. studeni 2013. u 10:24
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S najmoćnijim svjetskim biznismenom, nakon premijera, sastali su se i čelnici Hrvatskoga telekoma, Combisa, King ICT-a, Spana i Compinga, te direktor lokalnog Microsofta Ivan Vidaković.

Steve Ballmer, generalni direktor Microsofta i dosad najmoćniji svjetski biznismen koji je posjetio Hrvatsku, u Zagrebu se, osim s premijerom Zoranom Milanovićem, u ponedjeljak popodne susreo čelnicima Hrvatskog telekoma (HT) i Combisa, King ICT-a, Spana i Compinga. Riječ je o najvećim partnerima Microsofta u Hrvatskoj. Microsoft je prema Fortune500 35. najveća kompanija na svijetu i najveća američka softverska kompanija.

Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT-a, istaknuo je da je Ballmerov posjet značajan. “Bio bih sretan da nešto naučimo iz Microsoftove prakse kreiranja i štićenja intelektualnog vlasništva i patenata, na čemu temelje gospodarski uspjeh”, kaže Barišić. Dodaje da, na žalost, Hrvatska danas nije zanimljiva investicijska destinacija i dok se ne naprave nužne reforme o tome nema smisla previše maštati.

Iz Combisa, koji je član grupe HT-a, poručili su da im je izuzetno drago što je Ballmer došao u Hrvatsku i da se nadaju da će to dodatno unaprijediti suradnju s Microsoftom na hrvatskom tržištu. “Voljeli bismo da su ovakvi posjeti češći, prije svega na početku mandata, kako bismo mogli na dulji rok osmisliti više lokalnih projekata uz potporu Microsofta”, kaže Goran Car iz Combisa.

Na naš upit o atraktivnosti Hrvatske za investicije Car odgovara kako su ključni znanje i investicijski kapital. “Hrvatska loše stoji u obje kategorije, jer kvaliteta i broj inženjera tehničkih usmjerenja nisu dovoljni za razvoj većih tehnoloških centara ili većih start-up centara. O investicijskom kapitalu u vrijeme krize mislim da je sve rečeno”, kaže Car. Dodaje da bi pomoć Microsofta u tom smislu bio značajan pomak naprijed.

Vlada RH za posjeta Ballmera Zagrebu s Microsoftom je potpisala sporazum “Education Transformation Agreement”.

 Ballmer je prije Zagreba boravio u Beogradu, gdje je pohvalio rad tamošnje investicije Microsoft Devepoment Centra Serbia. Premijer Srbije rekao mu je kako tamošnja vlada smatra IT strateškom industrijom.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ništa od tih balmara i bilmeza, jedino drug Tito da ustane iz groba [emo_zloban]

čini mi se da će se naši političari jako iznenaditi kad shvate da Ballmer nije Djed Božićnjak [emo_smijeh]

New Report

Close