Domaćem turizmu masovnost sad zadnja briga, Covid opet prijeti

Autor: Ana Blašković , 20. srpanj 2021. u 06:33
Igor Nekić, direktor Termi Sveti Martin/VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Za dodjelu oznake EU Ecolabel Terme Sveti Martin morale su zadovoljiiti 22 kriterija, od energetske efikasnosti do racionalne potrošnje vode.

Terme Sveti Martin postale su prvi domaći hotel s europskom oznakom za okoliš EU Ecolabel koju dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja proizvodima i uslugama za poticanje inovacija u cilju klimatske neutralnosti do 2050. godine. Direktoru Termi Sveti Martin Igoru Nekiću uručila ju je u ponedjeljak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Ispitivanja tržišta na svjetskoj i europskoj razini jasno su pokazala kako turisti više ne traže masovnost, već održive i ekološki osviještene turističke destinacije koje će im pružati autentična iskustva prilagođena pojedincima. Turisti danas na europskoj razini najviše traže aktivni odmor i usluge koje im pruža zdravstveni turizam”, istaknula je Brnjac.

Inače, za dodjelu oznake EU Ecolabel Terme Sveti Martin morale su zadovoljiiti 22 kriterija, od energetske efikasnosti do racionalne potrošnje vode. Nacionalnim programom oporavka i otpornosti predviđen je zaokret prema ‘zelenom’ turizmui koncept termalnih rivijera u kontinentalnom dijelu zemlje.

“Vjerujem kako ćemo kroz planirana ulaganja već do kraja 2025., do kada moraju biti završene investicije predviđene planom, postići da Terme Sveti Martin, budu isticane kao prvi među brojnim hotelima koji nosi oznaku EU Ecolabel, a Međimurje kao jedna od prvih termalnih rivijera u kontinentalnoj Hrvatskoj”, kazala je ministrica turizma i sporta.

Domaćem turizmu masovnost je trenutačno zadnja briga; s rastućim zarazama od Covida-19 i cijeloj jadranskoj obali odnedavno u narančastom glavno je pitanje hoće li se ponoviti lanjski naprasni kraj sezone te može li se on spriječiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close