Svjetska premijera: Domaća tvrtka u Londonu predstavila originalno rješenje za bolje formiranje cijena i popunjenost

Autor: Marta Duić , 08. studeni 2022. u 10:59
Foto: Alfatec

Već prvog dana odradili su brojne razgovore, sastanke i prezentacije rješenja, stoga ne kriju ni optimizam što se tiče samih rezultata nakon konferencije.

Domaća tvrtka Alfatec je danas na jednom od najvećih B2B sajmu u turizmu, World Travel Market London predstavila Elarion Hospitality rješenje koje je dio Elarion platforme. U pitanju je platforma koja boutique hotelima, kampovima, hotelskim kompanijama i lancima omogućuje, uz pomoć strojnog učenja i umjetne inteligencije, da definiraju najbolje cijene vlastitih smještaja u odnosu na konkurenciju, upravljaju vlastitom on-line reputacijom te analiziraju zadovoljstvo gostiju kroz in-stay i post-stay komunikaciju.

Elarion Hospitality trenutno koriste Valamar i Blue Sun hoteli te Hotel Dubrovnik, a na ovom sajmu jedina su kompanija iz Hrvatske koja nudi ovakvo rješenje.  Kako otkrivaju iz ove domaće tvrtke, Alfatec s Elarion Hospitality želi postati globalno prepoznatljivo rješenje za hotelsku industriju koje se temelji na najnaprednijim algoritmima strojnog učenja i umjetne inteligencije.  Time se omogućuje hotelima da povećaju popunjenost vlastitih smještajnih kapaciteta i upravljaju online reputacijom na brz i efikasan način – detaljnim pregledom svih ocjena i komentara sa svih servisa na jednom mjestu unutar platforme.

“Jedna od strateških odrednica Alfateca je Elarion platforma, rješenja i proizvodi od kojih u budućnosti očekujem značajniji rast izvoza naše tvrtke. Na ovogodišnjem nastupu na WTM turističkom sajmu u Londonu kvalitetno smo predstavili naše Elarion Hospitality rješenje namijenjeno hotelijerima i kampovima. Tijekom sajma uspoređivali smo naše rješenje sa svjetski poznatom konkurencijom, te smo potvrdili da Elarion Hospitality rješenje ima veću analitičku moć, brzinu i točnost rezultata strojnog učenja. Ovo je samo jedno od rješenja u nizu koje je proizašlo iz naše AI platforme, a u pripremi je još nekoliko vrlo interesantnih rješenja baziranih na umjetnoj inteligenciji” , kaže Marko Kornfeld, direktor Alfatec Group .

Iz tvrtke ističu i kako su iznenađeni velikim interesom publike. Već prvog dana odradili su brojne razgovore, sastanke i prezentacije rješenja, stoga ne kriju ni optimimizam što se tiče samih rezultata nakon konferencije.

Rješenje za hotele

Kako objašnjavaju, Alfatec Elarion je big data i AI platforma koja izvlači podatke iz bilo kojeg izvora te ih pretvara u korisne informacije i duboko znanje. Dio te plarforme je i Elarion Hospitality – rješenje bazirano na SaaS modelu naplate koje kroz korisničko sučelje omogućuje jednostavan uvid u analitiku, usporedbu cijena vlastitih smještajnih kapaciteta u odnosu na konkurenciju čime hotelu omogućuje povećanje popunjenosti svojih kapaciteta kao i prihoda. Uz Elarion Hospitality, hoteli dobivaju pouzdanu podršku za kreiranje najbolje cjenovne strategije kako bi maksimizirali prihode, profitabilnost i broj rezervacija.

Uz precizno praćenje i analizu zadovoljstva i potreba gostiju u stvarnom vremenu, hoteli podižu kvalitetu svoje usluge na temelju analiza, ojačanih algoritmima strojnog učenja i umjetne inteligencije nakon odjave gosta.

Kornfeld se osvrnuo i na nedavni rebranding Alfatec Group. ” The future, enlightened.’ novi je slogan Alfateca i misao vodilja za sva nova rješenja koja nastaju iz naše Elarion platforme bazirane na umjetnoj inteligenciji. Sve navedeno rezultat je ovogodišnje uspješne poslovne transformacije i vizualnog rebrendinga kroz koji smo prošli kao tvrtka čime smo nakon 33.g. uspješnog poslovanja podigli Alfatec na još višu razinu poslovanja”, poručuje Kornfeld.

Komentirajte prvi

New Report

Close