Domaća agencija i njihova ideja rame uz rame Adidasu, Pepsiju i Xboxu

Autor: Marta Duić , 13. listopad 2021. u 16:14
Foto: Bruketa˛&Žinić&Grey

Pjenušac Untouched by Light Radgonskih gorica i agencije Bruketa&Žinić&Grey osvojili su nagradu Cresta

Nakon Canneskog lava i titule Best of Discipline Art Directors Cluba New York, pjenušac Untouched by Light Radgonskih gorica i agencije Bruketa&Žinić&Grey osvaja i nagradu Cresta.

Inače, Cresta je međunarodna nagrada za kreativnost u tržišnim komunikacijama koja se dodjeljuje od 1993. godine i za koju se natječu mnoge od najviše cijenjenih međunarodnih kreativnih tvrtki. Smatra se globalnim mjerilom kreativnih standarda.

Nagrađeni projekt hrvatskih kreativaca Untouched by Light, prvo je pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunome marku, a nastao je kao odgovor na znanstveno istraživanje koje potvrđuje negativan utjecaj svjetla na vinske arome, posebno na pjenušce. Njime su agencija Bruketa&Žinić&Grey i slovenska vinarija Radgonske gorice umjesto tradicionalnog oglašavanja kreirali potpuno novi proizvod, s ciljem pozicioniranja ove vinarije na globalnome tržištu. Osvojivši nagradu Cresta, ova se kreativna ideja našla rame uz rame s velikim globalnim brendovima kao što su Adidas, Pepsi ili Xbox. Za razliku od sličnih natjecanja, ovdje se pobjednici biraju zbrojem bodova 120 članova žirija, bez njihovih međusobnih diskusija kojima se može utjecati na bodovanje.

Neki od članova žirija bili su Marco Cremona iz Googlea, Oriel Davis-Lyons iz Spotifya, James Hirst iz Pinteresta te predstavnici nekih od najjačih svjetskih kreativnih agencija. Od 2018. Cresta platformu vode Lewis Blackwell, prije toga kreativni direktor tvrtke Getty Images te izdavač časopisa Creative Review, i Alan Page, nagrađivani kreativni direktor i tekstopisac.

„Unatoč tome što je prošlo više od godinu dana od izbijanja pandemije ili možda upravo zbog toga, vidjeli smo dobar presjek svježih inovacija i dubokih osjećaja u puno radova koji su impresionirali žiri.“, istaknuo je na proglašenju nagrada Alan Page.

Komentirajte prvi

New Report

Close