Dolenčev izum za Liebherr proizvodit će u Đuri Đakoviću

Autor: Agencija VLM , 05. siječanj 2013. u 10:17
Vladimir Dolenc (Foto: : Goran Ferbezar/PIXSELL)

Uređaj za polaganje cijevi u zemlju htjele su kupiti svjetske tvrtke, no inovator je patent prodao Brođanima.

 

Vinkovački inovator Vladimir Dolenc s nestrpljenjem iščekuje poziv predstavnika njemačke tvrtke Liebherr koja proizvodi bagere, dizalice i teška radna vozila koja bi trebala potvrditi narudžbu hidrauličnih uređaja za razmotavanje i polaganje u zemlju plinskih, vodovodnih, električnih ili telekomunikacijskih cijevi.

Dolenc je za tu inovaciju u Bruxellesu 2009. osvojio zlatnu medalju. Zainteresirale su se tvrtke iz cijelog svijeta. Dolenc je odlučio da će se njegov uređaj proizvoditi u Hrvatskoj pa je odolijevao primamljivim novčanim iznosima, pogotovo iz Kine. Preko slavonskobrodske tvrtke Tehno patent, kojoj je Dolenc prodao patent, dogovorena je serijska proizvodnja u Đuri Đakoviću-Strojnoj obradi.

– Zainteresirana je i njemačka tvrtka Koenig koja je zahtijevala neke preinake kako bi uređaj prilagodila cijevima od 180 mm kroz koje provlači optičke kabele – kaže Dolenc.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ĐURO …je trebao biti BAZA I TEMELJ svim tehnološkim inovacijama u Hrvatskoj, o
moja im je topla preporuka – da što prije pronađu novaca- za osnivanje
Tehnološkog INOVATIVNOG parka, koji će pomoći u realizaciji nagrađivanih i zaboravljenih registriranih tehnoloških patenata, koji leže u prašini, jer nema novaca za njihovu proizvodnju i plasman na svjetsko tržište…!Sramota…

Gospodine Dolenc, ako je istina da ste se odlučili za Hrvatsku, Vi ste onda ona potvrda za ono malo nada koja je ostala poštenim i časna ljudima u ovoj zemlji.

Kompanija se zove Liebherr, pa to bar nije tesko provjeriti na netu.Inace proizvode u principu sve. Od bijele tehnike, preko gradjevinskih strojeva pa sve do supporta u avioprodukciji.

New Report

Close