Doktorica s našeg otoka ne želi svoje pacijente cijepiti: ‘Od toga ćete oboljeti na mozak’

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2021. u 11:39
FOTO: REUTERS/Stephane Mahe

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa zna sve oko doktorice kao i njezino mišljenje o cjepivima, no isto tako priznaje kako je gotovo nemoćan.

Pacijenti doktorice s otoka Šolte tvrde kako ih ona ne želi cijepiti. Prema njima, ona čak ni ne želi zapisati da su oni voljni to isto cjepivo primiti .

– To vam nije dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak – to su opravdanja koja svojim pacijentima navodno govori doktorica kad od nje zatraže da se zapišu za cijepljenje protiv koronavirusa, piše 24sata.  Stanovnici Šolte su se tako našli u problemima. Naime, liječnica cjepivo navodno ne odobrava, a njoj se pak nitko ne želi zamjeriti.
Mještani otoka na kojem živi oko 1700 stanovnika suočeni su sa “zidom”. Cjepivo im liječnica navodno ne odobrava, a nitko joj se ne želi zamjeriti.

Cijelu priču oko doktorice i njezina odbijanja da cijepi pacijente zna i ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa. No priznaje kako je gotovo nemoćan.

– Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Recimo, prije nekoliko mjeseci je bila inspekcija te smo je kaznili zbog dolaska na posao u 7.50 sati, dok je radno vrijeme u ordinaciji trebala započeti u 7 ujutro. No za konkretne terapije ili nepropisivanje cjepiva, tu se radi o njezinoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak liječnicima imenovanim od strane naše Komore – potvrdio je dr. Rađa “probleme” na Šolti.

Oko svega su iz 24sata kontaktirali i samu liječnicu. Na uvodnu rečenicu kako bi voljeli porazgovarati o nekim primjedbama pacijenata odgovorila je kratko: “Ne bih željela, svako vam dobro želim”.

Komentari (1)
Pogledajte sve

majstore, je l’ ne vidiš da je to pitanje njenog profesionalnog mišljenja, a ona je doktorica, a ne ti. ne mogu joj ništa zato što sudski vještaci medicinske struke ne mogu potvrditi da nije istina da će oboliti na mozak, niti će ikada moći to dokazati. Da mogu već bi ju smjenili, ne brini ti ništa.

Fino je sto lijecnica obiteljske medicine ima svoje misljenje (guska). Sada bi HZZO trebao otkazati ugovor s njom a komora oduzeti licencu za rad tako da dama moze sa Ljekovitim Bracom nastaviti karijeru (kamo i spada).

New Report

Close