Dok se država bavi sama sobom, stvar preuzimaju mali dioničari

Autor: Marija Crnjak , 04. lipanj 2013. u 15:07
HTP Korčula

Inercija države kao većinskog vlasnika tvrtke HTP Korčula, te nedavni pokušaj prodaje tvrtke porečkoj Laguni za svega 10 kuna po dionici, potaknuli su male dioničare korčulanske tvrtke da se ekipiraju.

Inercija države kao većinskog vlasnika turističke tvrtke HTP Korčula, te nedavni neuspio pokušaj prodaje tvrtke porečkoj Laguni za svega 10 kuna po dionici, potaknuli su male dioničare korčulanske tvrtke da se ekipiraju u zaštiti svojih interesa. Udruga malih dioničara HTP Korčule koja je još u procesu osnivanja ima cilj okupiti što više članova kako bi mogli raspolagati njihovim glasačkim pravima na Skupštini, odnosno utjecati na donošenje odluka. Kako doznaje Poslovni.hr, udruga se osniva po uzoru na Udrugu malih dioničara Liburnia Riviera Hotela koja je bila aktivna u nedavnom procesu vlasničkog restrukturiranja opatijske tvrtke. 

Kako se navodi na stranicama nove udruge koja je registrirana 10. svibnja, Udruga će podnositi inicijative, aktivno sudjelovati i pomagati upravi društva, predstavljati i zastupati svoje članove na glavnoj skupštini društva, sukladno propisanim punomoćima.

"Država je inertna, bavi se sama sobom i nikako da pokrene stvari kako bi se na Korčulu doveo strateški partner, odnosno investitor koji bi uložio u obnovu objekata i nastavio poslovanje koje ima velik potencijal rasta. S obzirom da je u rukama malih dioničara gotovo 48 posto vlasničkog udjela u HTP Korčula, smatramo da imamo snagu postati strana koja aktivno odlučuje. Krajnji cilj je dovesti investitora za neku normalnu cijenu dionice od bar 50 ili 60 kuna, a ne za 10 kuna kako je to bilo zamišljeno u prethodnom planu restrukturiranja odnosno prodaje Laguni s novcem rizičkog kapitala Prosperus FGS.

Međutim, istovremeno se odvija procves predstečajne nagodbe koja ne napreduje, i pitanje je hoće li se u roku odobriti novi plan restrukturiranja tvrtke koja u suprotnom ide u stečaj. To nikom ne smije biti cilj", upozoravaju inicijatori osnivanja Udruge malih dioničara HTP Korčula koji za sad ne žele izlaziti poimence u javnost, jer se tek trebaju organizacijski ustrojiti i izabrati predsjednika Udruge. 

Komentirajte prvi

New Report

Close