Dok je Sanader bio u Remetincu, Fiolić mu ‘čuvao’ slike i odijela

Autor: Nikolina Buljan / VLM , 09. siječanj 2013. u 21:59
Stjepan Fiolić/PIXSELL

Fiolić je svjedočio i kako je Sanaderu našao kuću pokraj Jasenovca koja je kupljena na ime Sanaderova tasta.

Vlasnik mesne industrije i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić posvjedočio je u srijedu na suđenju Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija kako je neposredno prije uhićenja bivšeg premijera u svojoj kući 'uskladištio' 15-ak Sanaderovih slika među kojima su bile i one Vlahe Bukovca, Celestina Medovića i Ivana Lackovića Croate.

Uz slike koje se sada nalaze u Uskoku, tvrdi, Sanaderu je pričuvao i dva kofera u kojima su se nalazila odijela, kravate i čarape marke Brioni. Iskaz donedavnog bliskog prijatelja, stranačkog kolege i suradnika, Sanader je opisao kao neistinit te je prije početka svjedočenja Fiolića u slučaju Fimi medija, istaknuo kako je odvjetnik Ante Madunić u sukobu interesa. Obrazložio je to činjenicom da Madunić zastupa Fiolića u aferi kupoprodaje zgrade u Planinskoj, dok u postupku za Fimi mediju brani Mladena Barišića, što je prema Sanaderovu mišljenju sukob interesa. Iako je ova Sanaderova pritužba ušla u zapisnik, Madunić nije imao problema jer je predsjednica sudskog vijeća Ivana Čalić istaknula da njegovu ulogu ne vidi kao spornu te je suđenje nastavljeno.

Fiolić je u sudnici spomenuo i kako je on za Sanadera pronašao kuću u okolici Jasenovca za koju mu je Sanader dao novac i osobnu iskaznicu svog tasta Ive Šarića na čije ime je nekretnina kupljena."Sanader mi je dva dana nakon toga poslao kuvertu s novcem i osobnu iskaznicu svoga punca Ive Šarića. Ja sam to po vozaču poslao načelnici koja je nakon toga sastavila kupoprodajni ugovor i poslala ga natrag na potpisivanje. Sve to događalo se 2008. godine", rekao je Fiolić.Kraj prijateljstva Fiolića i Sanadera mogao se naslutiti već u rujnu 2012. godine kada je Fiolić u iskazu o aferi Planinska Sanadera optužio da mu je ovaj uzeo cijelu ušteđevinu u iznosu od 2,5 milijuna eura i da ga je tražio da proda farmu kako bi mu mogao platiti odvjetnike, no tada je tvrdio, to nikako ne znači da je Sanaderu okrenuo leđa.

Komentirajte prvi

New Report

Close