Dogovorena strategija reforme javne uprave

Autor: Agencija VLM , 24. veljača 2015. u 08:51
Foto: Patrik Maček / Pixsell

Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja – pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave

Sindikati, poslodavci i Vlada na sjednici GSV-a jučer su dogovorili izradu strateškog dokumenta o reformi javne uprave koja bi se provela kroz idućih pet godina. Sve strane smatraju da je za uspjeh reforme potreban politički konsenzus, uključujući i stranke u opoziciji, piše HRT.

Dokument koji bi trebao biti gotov u ožujku sadržavat će tri ključna poglavlja –  pojednostavljenje procesa upravljanja, struktura zaposlenih te reforma samog sustava javne Uprave."Nadamo se političkom konsenzusu. Bilo bi dobro da imamo strategiju – onda bi bili sigurni da će ona biti i provedena u praksi, a ne samo na papiru", izjavio je ministar uprave Arsen Bauk. 

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja izjavio je kako u državnoj upravi nema viška zaposlenih. "Postoji samo grozna struktura, a najkvalitetnijih ljudi nedostaje", poručio je. Dodao je kako nema ni odgovarajućeg karijernog napretka za pojedinca te da postoji devastacija stručnih i odgovornih ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close