Dogovor Karisme i općine, uskoro radovi na Platu

Autor: Marija Crnjak , 01. svibanj 2017. u 22:00
Projekt obnove vrijedan je 500 mil. kuna/Grgo Jelavić/PIXSELL

Na sastanku je bio sam Krstajić iz Karisme, što naslućuje ozbiljnost spora, no nijedna strana ne želi pojasniti o čemu su konkretno pregovarali.

Vlasnici turističke kompanije Karisma Hotels Adriatic uspjeli su se u petak dogovoriti s čelnicima općine Župa dubrovačka oko detalja ulaganja u Hotele Plat koji se odnose na usklađenost s urbanističkim planovima i javne interese, čime su se ispunili uvjeti potrebni za izdavanje građevinske dozvole, izvijestili su lokalni mediji u petak. Sudionici sastanka u svojim izjavama ustvrdili su da su nakon postignutog dogovora zadovoljni i investitori i lokalna zajednica.  

Nisu međutim naveli o čemu su konkretno pregovarali, niti što je konkretan ishod pregovora, a da sastanak nije bio tek revijalan svjedoči i činjenica da su se s načelnikom općine Silviom Nardelliem sastali suvlasnici KHA glavom, Ljubo Krstajić i Nemanja Kostić, predstavnici Karisma Hotels International te Krunoslav Šimatović i Marko Makek ispred Nexus FGS. To bi mogla biti potvrda glasina o žestokim sukobima između investitora i lokalne uprave koji su navodno trajali nekoliko zadnjih tjedana jer je općina od ulagača tražila da od njih kupuju zemljište koje Platu nije potrebno. O detaljima uspješno završenih pregovora jučer se nisu željeli izjašnjavati ni u Hotelima Plat ni u općini. Načelnik Nardelli potvrdio je tek da je sastanak bio uspješan jer su se s investitorima uspjeli dogovoriti oko usklađivanja s ranije donesenim urbanističkim planom uređenja (UPU).

Obnova kapaciteta
Na sastanku su tako razrađeni svi potrebni elementi u cilju izdavanja lokacijske i građevinske dozvole sukladno UPU Plat u cilju početka poslovanja novog hotelskog kompleksa, koji bi trebao biti dovršen 2019. godine. Pritom su zadovoljeni svi javni interesi na kojima je Općina inzistirala poput pristupnih cesta, izgradnje komunalne infrastrukture, pješačkih staza, te statusa pomorskog dobra, javljaju lokalni mediji, te dodaju kako je sastanku prethodio niz uspješnih operativnih sastanaka u Ministarstvu graditeljstva i Ministarstvu turizma.

Kako je poznato, projektom obnove Hotela Plat u vrijednosti od 500 milijuna kuna predviđa se cjelokupna obnova postojećih smještajnih kapaciteta, odnosno rekonstrukcija hotelskog kompleksa u hotel visoke kategorije kapaciteta oko 550 smještajnih jedinica, koji će omogućiti otvaranje više od 500 novih radnih mjesta. Zbog svoje veličine i pozitivnog utjecaja na ekonomiju, projekt je stavljen na popis Vladinih strateških projekata. 

Kvalitetna suradnja
Što god bio predmet spora oko kojeg su se dogovorili, za KHA je ovo važan korak jer su od lokalaca konačno dobili zeleno svjetlo za projekt, čime neće biti doveden u pitanje ugovor s turoperatorom TUI, također suvlasnikom KHA, kojim je predviđeno dovođenje 35 tisuća novih turista godišnje.  Ljubo Krstajić stoga je, prenose mediji, zahvalio načelniku na kvalitetnoj suradnji  koja je rezultirala zadovoljenjem obostranih interesa, a načelnik Nardelli je zadovoljan što će se podići kvaliteta destinacije, čime će se Župa dubrovačka moći nositi s konkurencijom na svjetskom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close