Dobra vijest za vozače: Parkiranje će ipak pojeftiniti

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2018. u 10:13
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Vodit će se računa o tome da cijena parkiranja u prvoj zoni tijekom zime bude niža.

Koalicija stranaka koja je u opatijskom Gradskom vijeću formirala predstavničku većinu, ovih dana uputit će u proceduru izmjene Općih uvjeta parkiranja na području administrativnih ovlasti Grada Opatije, piše Novi list.

Dakle, niti mjesec dana otkako u Opatiji vrijedi novi režim naplate i organiziranja parkiranja na javnim površinama, bit će pokrenut proces izmjena parkirališnih politika, što bi vozačima trebalo donijeti niže cijene ove usluge.

Naime, prema pojašnjenju predsjednika Vijeća iz redova Akcije mladih Roberta Kurelića, parkirališna mjesta kod hotela Ambasador, opatijske tržnice i Doma zdravlja bit će iz nulte zone izmještena u prvu. Drugim riječima, cijena jednog sata parkiranja tamo neće više biti deset kuna, već – šest. Osim toga, najavio je Kurelić, kod Doma zdravlja neće više vrijediti povlaštene karte parkiranja kako bi pacijenti mogli pronaći svoje mjesto.

Nadalje, zimsko-ljetni period naplate bit će korigiran, odnosno skuplja sezona parkiranja važit će samo od 1. svibnja do 30. rujna, k tome vodit će se računa o tome da cijena parkiranja u prvoj zoni tijekom zime bude niža. To su parkirališni problemi, ocijenio je Kurelić, koji sada najviše muče Opatijce.

Komentirajte prvi

New Report

Close