Dobra vijest za građane: Grad smanjuje prirez za čak 50 posto

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2020. u 09:00
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Na ovaj način želi se potaknuti poslodavce da i oni poduzmu korake kako bi se zajedničkim snagama povećala osobna primanja građana.

Grad Čazma će 2020. svakako pamtiti po dobrom, jer nakon početka realizacije najvećeg projekta u povijesti grada, Čazma Natura, u drugoj polovici godine smanjit će se i prirez porezu na dohodak. Vijest je tim bolja jer će se prirez smanjiti za čitavih 50 posto, odnosno s trenutačnih 10 na pet posto, piše Lokalni.

Jedan od razloga za takav potez je činjenica da Grad Čazma u posljednjih nekoliko godina bilježi pozitivan gospodarski rast pa se na ovaj način želi potaknuti poslodavce da i oni poduzmu korake kako bi se zajedničkim snagama povećala osobna primanja građana.

– Drugi razlog smanjenja prireza je što građani svakim danom plaćaju sve veće namete jer, jednostavno, državna intencija je takva da se ti nameti povećavaju. Smanjenje prireza porezu na dohodak bit će jedan od načina da građani ove stresove, a koje nam jednostavno država nameće, lakše prebrode – objasnio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Trenutačno se na račun prireza u gradskom proračunu prikupi 1,100.000 kuna. Smanjenjem će se taj iznos prepoloviti. Bez obzira na to, gradonačelnik stoji kod odluke o smanjenju prireza, piše Lokalni.

Komentirajte prvi

New Report

Close