Dobila kaznu od 8.000 kuna zbog puštanja YouTubea u fitness klubu

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2018. u 08:21
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna pa se direktorica može žaliti.

Prekršajni sud odredio je kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanala YouTube puštana glazba a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a.

Ona je dobila 3000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5000 kuna, ukupno dakle čak 8000 kuna, javlja Kaportal.

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru. U tih svojih deset minuta nadzora uočio je kako tamo preko YouTubea izvode stranu pop glazbu, zabilježio je bend Coldplay i njihovu pjesmu Clocks. Nadzoru je bila prisutna direktorica. On je iskazao kako je prostor velik oko 100 kvadrata i u njemu su bili vježbači a da pravna osoba nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a za javno priopćavanje autorskih glazbenih djela, niti ga je naknadno pribavila, a nesumnjivo je glazbu slušao veći broj ljudi.

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna pa se direktorica može žaliti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Codplay = 0, ZAMP = 8000, trebali bi novinari pitati Zamp koliko su prosljedili Coldplayu.

“Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu”, a čijem to autorskom pravu, Coldplaya? pa Coldplay je službeno i stavio spot na Youtube, a od tih 8000 kn kazne kolko dobiva Coldplay ako su mu prekršena autorska prava

New Report

Close