‘Dobavljači nemaju razloga strahovati, dobavljači će biti u potpunosti plaćeni’

Autor: Poslovni.hr/H , 08. travanj 2017. u 19:44
Foto: Davor Višnjić/ Pixsell

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u subotu u Maslenici kako vjeruje da će banke, dobavljači i povjerenik naći način za normaliziranje funkcioniranja sustava Agrokora, a smatra da do ovako teške situacije ne bi došlo da je bilo “potrebne razine odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika”.

Marić je niječno odgovorio na upit novinara je li Agrokor nakon aktivirajna Zakona u postupku prinudne uprave u nadležnosti njegova ministarstva. "Ne, nije! Zakon je stupio na snagu, zakon regulira svu proceduru i u ponedjeljak će Vlada na zahtjev Trgovačkog suda predložiti povjerenika," rekao je.

"Vjerujem da će sljedeći tjedan krenuti redovna opskrba svih dobavljača svim tvrtkama u sustavu i da će banke, dobavljači i povjerenik naći zajednički način kako cijeli sustav vratiti u normalno funkcioniranje da bi se spasila radna mjesta, da bi se spasio gospodarski sustav," rekao je.

"Dobavljači nemaju razloga strahovati, dobavljači će biti u potpunosti plaćeni," kazao je zamoljen da komentira tvrdnje oporbe da "lex Agrokor" više ide na ruku bankarima nego dobavljačima.

Marić je rekao kako ne može komentirati najavu zastupnika Mosta Mire Bulja da će osobno podnijeti prijavu protiv guvenera HNB-a Borisa Vujčića zbog izostanka kontrole financijske stabilnosti.

"Ne mogu komentirati tuđe poteze takve prirode, ali sigurno je izostala potrebna razina odgovornosti mnogih institucionalnih predstavnika jer inače ne bi došlo do ovako povijesno najteže gospodarske situacije u Hrvatskoj", rekao je.

Na upit da komentira najavu SDP-a da će pokrenuti postupak opoziva ministra financija Zdravka Marića, rekao je da ne može komentirati treba li on ostati na toj funkciji, ali je ocijenio da radi odlično svoj posao.

Na upit ima li Vlada plan za Petrokemiju, Marić je odgovorio kako se isporuka plina nastavlja jer je postignut dogovor s glavnim dobavljačem. "Petrokemija redovito funkcionira, proizvodni proces je u tijeku. Priprema se restrukturiranje Petrokemije, dokapitalizacija i vrlo brzo će Petrokemija biti stabilan poslovni subjekt," kazao je.

Goran Marić je na pitanja novinara odgovorio nakon obilježavajna 20. obljetnice izgradnje novog Masleničkog mosta.

Komentari (6)
Pogledajte sve

gospon maric, lex agrokor nigdje niti jednom rjecju ne previdja dobavljace.
nemojt misliti da su ljudi konji, barem im dostojanstvo ostavite.

Dobavljac koji vjeruje ovom moronu s orlovskim nosom ugrozit ce svoju vlastitu kompaniju. Privatne kompanije odnosno dobavljaci nemaju nikakvu korist od necega sto nasi crony politicari zovu “stabilizacijom gospodarskog sustava” jer je njihov primarni cilj zastita vlastite imovine, a potrazivanje prema Agrokoru je neupitno privatna imovina dobavljaca i sta se tu drzava ima mijesati s nekim povjerenikom i kome je ikada u ovoj drzavi bilo koji drzavni povjerenik donio srecu i napredak? To su price za malu djecu i svi privatni dobavljaci to jako dobro znaju. Nogometni sudac neka se pozabavi Petrokemijom koja je accident waiting to happen. Pa onda cemo jos 200 milja poreznog novca zakucat u rupu bez dna? Glavni problem ove drzave je sto privatizacija nikad nije detaljno i temeljito provedena. Sve privatne firme redom rade dobro, a sve drzavne i paradrzavne kao Agrokor propadaju. Kada cete shvatiti osnove gospodo? S nasim politickim kadrom i nasim politickim postenjem i upravljackom etikom – potpuna privatizacija je jedini i najbolji put. Cim prije tim bolje.

Ne vjerujem da je on to mogao reci.
Vjerovatno je ovo izvuceno iz konteksta !

Samo netko tko pojma nema može dati takvu izjavu.
Bit će suza ovdje da ti je po dosta a ne namireni dobavljači

New Report

Close