Trendovi su pozitivni, ali nema opuštanja, nema ni popuštanja mjera na granicama

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2021. u 11:14
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na snazi su mjere zabrane rada kafića, restorana i teretana, kao i ograničen javni prijevoz koje će trajati sve do kraja siječnja.

Krunoslav Capak naveo je podatke za prošle ponedjeljke. na tjednoj bazi je to pad od 14,5 posto. Incidencija je 366.4, najnižu ima Dubrovačka, a najvišu Međmurska.

Naša 14 dnevno stopa incidencije u odnosu na EU, mi smo na 14. mjestu od 27 zemalja EU. 1502,1 je najviša incidencija i ima je Češka.

Na 20. mjestu smo po stopi smrtnosti u EU.

20.7 posto nam je udio pozitivnih u ukupnom testiranju.

29.746 ljudi je cijepljeno do jučer u 19 sati.

Vili Beroš rekao je da doista bilježimo pozitivne epidemiološke trendove, broj novozaraženih i hospitaliziranih je manji. Niže brojke ukazuju na odgovornost hrvatskih građana, ali i  na puni smisao mjera.

“Nikako ne smijemo ugoziti ovaj trend i spoznati treći val o kojem se puno priča i koji se događa u okolnim zemljama a koji je posljedica pojačanog druženja. Nikako se ne smijemo opustiti, opuštanja nema. Kao primjer koji jako dobro to opisuje je američko istraživanje koji je pokazalo da preko 50 posto novih infekcija inficiranih su zaraženi od asimptomatskih, zato su maske jako važne”, rekao je Beroš.

Na pitanje o mjerama na granicama Davor Božinović rekao je da će se odluka koju će donijeti 15. siječnja bazirati na stanju u našem okruženju, koje nije dobro.

“U ovom trenutku ne razmatramo nikakvo olakšavanje trenutno važećih graničnih procedura”, rekao je Božinović.

 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close