Do početka svibnja na 90% lanjskih turističkih dolazaka

Autor: Darko Bičak , 04. svibanj 2021. u 14:18
Foto: IVO ČAGALJ/PIXSELL

Iz Ministarstva turizma i sporta dodaju kako je od siječnja do kraja travnja ostvareno 592.000 dolazaka i više od dva milijuna noćenja, što je u dolascima 90% dolazaka od lani.

Prema podacima sustava eVisitor i eCrew, koji sadrži turistički promet u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je tijekom prvog vikenda u svibnju ostvareno 41.400 dolazaka i više od 157.000 noćenja. Od toga su strani turisti ostvarili gotovo 23.000 dolazaka i 112.000 noćenja. Tijekom vikenda najviše je noćenja ostvareno u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Zadarskoj županiji, a gledajući prema destinacijama najviše je ostvareno u Rovinju, Zagrebu, Poreču, Zadru, Dubrovniku, Malom Lošinju i Splitu. Gledano prema tržištima, tijekom vikenda najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti, zatim slijede gosti iz Slovenije, Poljske i Njemačke, a gledano prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u hotelima, kampovima i objektima u domaćinstvu.

Iz Ministarstva turizma i sporta dodaju kako je od siječnja do kraja travnja ostvareno 592.000 dolazaka i više od dva milijuna noćenja, što je u dolascima 90% dolazaka od lani. Od toga su inozemni gosti imali gotovo 203.000 dolazaka i više od milijun noćenja. Pritom je najviše noćenja bilo u Istri, na Kvarneru i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a po destinacijama u Zagrebu, Rovinju, Splitu i Zadru.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, Slovenije, BIH, Italije, Češke, Austrije i SAD-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close