‘Do kraja ljeta mijenjamo zakon’

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 23. svibanj 2017. u 21:59
Ministar državne imovine Goran Marić HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Velik su problem i trgovačka društva u kojima država ima udjel, a za koje se godinama nije radio uvid u njihove bilance.

Gostujući na Visokoj školi financija i prava Effectus ministar državne imovine Goran Marić ponovio je jučer kako je potrebno staviti mrtvu imovinu što prije u funkciju, napominjući kako je najvrednija ona koja se odnosi na vojarne. No upravo i ta imovina ima najveći broj neriješenih imovinsko pravnih pitanja.

“Nadam se da ćemo kroz dvije do četiri godine velik dio njih staviti u funkciju”, rekao je Marić. Među vrednijima je, primjerice, vojarna Šepurine kod Zadra, koja je potpuno devastirana. Do kraja ljeta najavio je izmjenu zakona o turističkom zemljištu. Zatim, brzo stavljanje u funkciju zemljišta tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku. U red treba dovesti i ilegalno useljene stanove u gradovima. U Zagrebu je takvih 1404 stanova i 240 poslovnih prostora.

“Osobe useljenje u tim stanovima ili poslovnim prostorima nemaju niti ugovor niti plaćaju”, rekao je Marić. Velik su problem i trgovačka društva u kojima država ima udjel, a za koje se godinama nije radio uvid u njihove bilance. Sada se i to proučava, rekao je Marić, kao i svi dodatni troškovi. Tako je, primjerice, kod jednog društva u jednoj godini na oglašavanje otišlo 36 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close