Do 50% učešća za projekte iz Programa LIFE

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2023. u 22:00
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović/G. Kovačić/PIXSELL

Rok za prijavu počinje objavom natječaja na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguralo je nacionalno sufinanciranje za projekte standardnih djelovanja (Standard Action Projects, SAP) koji se prijavljuju na natječaj Programa LIFE u 2023. godini.

Riječ je o programu koji daje podršku ciljevima Europskog zelenog plana u području transformacije EU u ravnopravno i prosperitetno društvo s modernim, resursno učinkovitim i konkurentnim gospodarstvom u kojem nema emisija stakleničkih plinova u 2050. i gdje je gospodarski rast odvojen od korištenja resursa.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će projekte standardnih djelovanja koji budu odabrani za financiranje iz Programa LIFE za 2023. godinu sufinancirati u visini do 50% učešća kojeg korisnik mora samostalno osigurati.

Rok za prijavu počinje objavom natječaja na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a završava: 21. kolovoza 2023. do 12 sati za projekte iz potprograma “Priroda i bioraznolikost” i “Kružno gospodarstvo i kvaliteta života” te 31. kolovoza 2023. do 12 sati za projekte iz potprograma “Ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba tim promjenama”.

Pravo na korištenje sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje mogu ostvariti: trgovačka društva i druge pravne osobe, jedinice lokalne i područne samouprave te tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, udruge, fizičke osobe koje obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close