dm povukao dječje kašice iz prodaje: Vraćaju novac i bez računa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. ožujak 2019. u 10:56
Foto: Getty Images

Iz dm-a su se ispričali svojim kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.

Iz predostrožnosti dm je povukao babylove EKO kašicu od breskve i marakuje, dječju hrana od navršenog 4. mjeseca, 190 g s rokom trajanja do 16.listopada.2020. i  babylove EKO kašicu od jagode, banane, jabuke i müslija, dječju hrana od navršenog 12. mjeseca, 90 g s rokom trajanja 16.listopada i 17. listopada 2020.jer se sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina.

Iz dm su u petak izvijestili kako su te proizvode povukli iz predostrožnosti jer su vlastitom kontrolom utvrdili kako se u proizvodima s gore navedenim rokovima trajanja ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava dm-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu utjecati na zdravlje ako se uzimaju kroz dulje razdoblje.

Iz dm su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa.

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s gore navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, stoji u priopćenju.

Iz dm-a su se ispričali svojim kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close