Djelatnik KB Dubrava primio mito od 1.000 eura kako bi 30-godišnjaku ishodio lažni nalaz

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. lipanj 2022. u 11:16
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prema optužnici, 30-godišnjak je prema uputi medicinskog tehničara došao u KB Dubrava gdje mu je predao mito.

Uskok je podigao optužnicu protiv 32-godišnjeg medicinskog tehničara iz KB-a Dubrava, koji je krajem prošlog rujna za 1000 eura krivotvorio nalaz kojim je 30-godišnjak ishodio odgodu odlaska u zatvor.

Optužnicom se 30-godišnjaku stavlja na teret da je, nakon što je presudom Općinskog suda u Slavonskom Brodu osuđen na kaznu zatvora te nakon što je rješenjem Županijskog suda u Slavonskom Brodu određeno da je 27. rujna 2021. dužan javiti se na izdržavanje zatvorske kazne, ponudio mito medicinskom tehničaru radi ishođenja odgode odlaska u zatvor.

Prema optužnici, 30-godišnjak je prema uputi medicinskog tehničara došao u KB Dubrava gdje mu je predao mito, nakon čega ga je uputio na trijažu i daljnji pregled, pri čemu je lažno naveo da je bio u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus.

Nakon toga je 32-godišnjak, koristeći okolnost da kao medicinski tehničar ima pristup pacijentima pozitivnim na koronavirus, uzeo bris nazofarinksa od nepoznate pacijentice za koju je znao da je pozitivna na kronavirus i za taj bris lažno naveo da pripada 30-godišnjaku.

Potom je 32-godišnjak, ističe Uskok, dostavio nalaz 30-godišnjaku koji ga je iskoristio u svrhu odgode izvršenja kazne zatvora.

Komentirajte prvi

New Report

Close