Direktorica prodala stan 80-godišnjaku unatoč stečaju, prijavljen i kupac

Autor: VLM , 25. rujan 2019. u 11:17
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Protiv njih se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava radi zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i povrede tuđih prava.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 80 i 54 godine te ženskom osobom u dobi od 53 godine, koje se sumnjiči za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

– Provedenim kriminalističkim  istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjakinja kao odgovorna osoba i direktorica društva, radi pribavljanja nepripadajuće imovinske korist za sebe, u vremenskom razdoblju od listopada 2017. do siječnja 2018 godine u dogovoru s 54-godišnjakom, zaposlenikom društva, iako je znala da je trgovačko društvo insolventno, potpisala ugovor o kupoprodaji dva stambena prostora s pripadajućim garažnim mjestima u vlasništvu trgovačkog društva na kojim nekretninama je već bilo upisano založno pravo te bez fakture, a za iznosu od oko 800.000,00 kuna prodala nekretnine 80-godišnjaku te na taj način oštetila društvo za navedeni iznos te neplaćanjem PDV-a oštetila Državni proračun za iznos od oko 160.00,00 kuna.

Protiv njih se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava radi zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i povrede tuđih prava – istakla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Komentirajte prvi

New Report

Close