Direktor Siemensa: ‘U širenju suradnja s FOI-jem idealna je’

Autor: Poslovni dnevnik , 02. travanj 2024. u 23:00
Boris Miljavac, predsjednik Uprave Siemens Energy/M. Sabic/PIXSELL

Sklapanju ugovora nazočio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i tvrtka Siemens Energy, potpisali su ugovor o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima s ciljem dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja.

Potpisali su ga dekanica Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu Marina Klačmer Čalopa i predsjednik Uprave Siemensa Energy Boris Miljavac.

Dekanica Klačmer Čalopa istaknula je: “Vjerujem da naš kadar, kao i studenti koji izlaze iz naše institucije, mogu doprinijeti razvoju, a kasnije i uvođenju i nadgledanju svih digitalnih rješenja koja doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva”, izjavila je Klačmer Čalopa izrazivši uvjerenje da će kadar FOI-ja ima važnu ulogu u brzorastućem području tehnologije.

Predsjednik Uprave Siemens Energy Boris Miljavac rekao je da ta tvrtka ima 98 tisuća zaposlenika i posluje u više od 120 zemalja, dok u Hrvatskoj ima 850 zaposlenika.

“S obzirom da se širimo u Hrvatskoj, smatramo da je idealno naše partnerstvo s tvrtkama s kojima dijelimo viziju o zelenoj budućnosti, ali i s fakultetima. Tu vidimo način da surađujemo kroz zajedničke projekte, posebno istraživačke, ali i kadrove koji bi mogli raditi kod nas i surađivati na nizu projekata”, istaknuo je Miljavac.

Sklapanju ugovora nazočio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

“Tvrtka Siemens Energy u Hrvatskoj i svijetu usmjerena je na energetiku i obnovljive izvore energije, a FOI je usmjeren na digitalizaciju te ulaganje u zelenu tranziciju i održivost, ali i u AI. Vjerujem da će suradnja dati odlične rezultate”.

Komentirajte prvi

New Report

Close