Direktor prevario kupce za pola milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2020. u 10:19
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru.

'Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 43-godine i trgovačkim društvom sa sjedištem u Zagrebu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“ te nad ženskom osobom starosti 64-godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela“ na štetu više fizičkih osoba.
 
Sumnja se da je osumnjičeni 43-godišnjak kao direktor i osoba ovlaštena za zastupanje trgovačkog društva, u namjeri da za navedeno trgovačko društvo pribavi protupravnu imovinsku korist u vremenskom razdoblju od 10. listopada 2016. do početka ožujka 2018. godine, zastupajući trgovačko društvo kao prodavatelja s više kupaca zaključio ugovore o kupoprodaji nekretnina, koje u naravi predstavljaju stanove, lođe, balkone i drugo u poslovno-stambenoj građevini, a za koju građevinu je trgovačko društvo podneskom, u listopadu 2016. godine zatražilo izdavanje građevinske dozvole u kojem su namjerno naznačene manje površine navedenih nekretnina od površina navedenih u ugovorima o kupoprodaji. Navedenu razliku u površinama kupci su u cijelosti i uredno platili. Nadalje, nije im vraćen preplaćeni iznos, niti razmjerno snižena kupoprodajna cijena nekretnina, iako su osumnjičeni to morali i bili dužni učiniti obzirom da je osumnjičeni znao da su kupljene nekretnine građene u površini manjoj od ugovorene i da razlika u površini predstavlja razliku između površine utvrđene idejnim projektom – katalogom, (odnosno površinama navedenim u ugovorima o kupoprodaji) i površina navedenih u arhitektonskom projektu od listopada 2016. godine koji je sastavni dio izdane građevinske dozvole, na koji način su za plaćenu, a neisporučenu razliku površine oštećeni kupci, a za trgovačko društvo pribavljena protupravna imovinska korist u iznosu od ukupno 67.370 eura.
           
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, ujedno se sumnja, kako osumnjičena 64-godišnjakinja, u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva, nije prijavila počinjenje navedenih kaznenih djela počinjenih od strane osumnjičenog 43-godišnjaka i trgovačkog društva, za koja je saznala obavljajući svoju dužnost.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 505.300 kuna', poručili su iz policije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Amateri

New Report

Close