Direktor kazneno prijavljen da je varao na računima

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2019. u 10:29
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na opisani su način osumnjičene osobe povrijedile dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa.

'Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muškarca starosti 40, 41, 34 i 33 godina te nad 40-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.
 
Naime, sumnja se da je 40-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva iz Zagreba u vremenskom periodu od 2006. godine pa do srpnja 2018. godine, putem 40-godišnje voditeljice trgovine, a uz znanje 41-godišnjeg zamjenika direktora, 34-godišnjeg voditelja prodaje te 33-godišnjeg zamjenika poslovođe u trgovini, davao upute zaposlenicima u maloprodajnim trgovinama u trgovačkim centrima na području Zagreba da prilikom prodaje odjeće kupcima ne izdaju račune ili da izdane račune nakon izdavanja storniraju.

Nadalje, s tako prodanih odjevnih artikala zaposlenici su morali uklanjati bar kodove koje bi pohranili u trgovini dok su novac uzimali iz blagajne i bar kodove stavljali u sefove u  trgovinama.

Prilikom završnih sniženja odjevnih artikala zaposlenici su na blagajnama skenirali te iste bar kodove i u blagajnu polagali novčane iznose izražene na završnim sniženjima dok su preostale novčane iznose, koji su odgovarali razlici između cijene odjevnih artikala koje su platili kupci i snižene cijene, davali na ruke 40-godišnjakinji koja je novac predavala 40-godišnjaku. Na opisani su način osumnjičene osobe povrijedile dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima je zasad neutvrđena, veća od 60.000 kuna', stoji u sažetku policijske istrage.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.​

Komentari (2)
Pogledajte sve

Tolko je Kradan u komori pržio do gableca!

60000 milodar..

New Report

Close