Tomašević održao pobjednički govor, očekuje se žestoka bitka u drugom krugu

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2021. u 23:59
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema rezultatima DIP-a za četiri najveća grada, na izborima za gradonačelnike nije došlo do promjena pa u Zagrebu vodi Tomislav Tomašević, Marko Filipović u Rijeci, Ivica Puljak u Splitu, a Ivan Radić u Osijeku.

 Više od 97 posto biračkih mjesta obrađeno je u Zagrebu. Tomašević osvaja 45 posto glasova. Drugi je Škoro s 12,19 posto glasova, a treća je Jelena Pavičić Vukičević s 11,19 posto. Filipović je osvojio tek 9,83 posto.

Danas su građani Zagreba glasno rekli DA promjeni, jasno su rekli da možemo transparentnije i bolje. Građani su glasno rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki i zato je Zagreb naš!, rekao je Tomašević u pobjedničkom govoru.

– Ostavili smo srce na terenu, poručio je Tomašević.

– Danas smo napravili jedan i pol od dva koraka da oslobodimo grad od korupcijske hobotnice, rekao je pobjednik prvog kruga u Zagrebu.

– Imamo golemu prednost, ali nema opuštanja. Pred nama su dva tjedna borbe i dalje ćemo davati sve od sebe. Nećemo se služiti prljavim trikovima. Pobijedit ćemo uzdignute glave i moći ćemo svima nakon izbora pogledati u oči, rekao je Tomašević.

– Hvala svima i idemo dalje zajedno po pobjedu, izjavio je Tomašević.

 – Mi smo definitivno ostvarili svoj cilj, rekao je Miroslav Škoro u obraćanju iz svog stožera.

– Postojimo samo godinu dana, a napravili smo ogromne rezultate. Mi smo stranka koja je u puno općina i gradova ostavila iza sebe dvije velike stranke. To nije mala stvar. Boreći se protiv duopola smo pobijedili one koji dugo šišaju travu u političkom smislu, rekao je Škoro.

– Pred nama je drugi dio kampanje i nadam se da ćemo nastaviti s ovim uzlaznim trendom. Nisam od onih koji će izaći i proglasiti pobjedu. Mi smo u svakom slučaju ostvarili cilj. Vidjet ćemo što će pokazati prebrojavanje glasova. Bez obzira pobijedi li JelenaDavor ili Miro, mi ćemo stati pred naletom ljevice koja želi osvoji grad Zagreb. Posebice pred ovakve ljevice koja je pokazivala temelje onoga na što se Zagreb i Hrvatska ne smije vratiti. To nije budućnost naše djece. Raskrinkat ćemo ovu zeleno-lijevu koaliciju, rekao je Škoro.

To nije ni zeleno ni lijevo, to je ekstremno lijevo i to će biti zaustavljeno u drugom krugu, tako mi Bog pomogao. Velika je razlika, velik posao, ali s vjerom u Boga i vašu pomoć siguran sam da ćemo za dva tjedna slaviti gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba koja neće biti ni iz kakve zelene ili lijeve koalicije, koja će nastaviti tradiciju Zagreba i sve ono što suvremena demokracija u svijetu jest”, istaknuo je.

U Splitu u drugi krug, prema neslužbenim rezultatima DIP-a, idu Ivica Puljak (Centar) s osvojenih 28,41 posto i Vice Mihanović (HDZ) s 21,35 posto.

Aktualni zamjenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) vodi u Rijeci s osvojenih 30,24 posto glasova, a iza njega je kandidat grupe birača Davor Štimac s osvojenih 16,13 posto, dok Josip Ostrogović (HDZ) ima 13,52 posto osvojenih glasova.

U Osijeku je HDZ-ov Ivan Radić prvi s 39,22 posto, a slijedi nezavisni Berislav Mlinarević uz potporu Domovinskog pokreta i Mosta s 19,85 posto, treći je Goran Kušec (SDP) s 17,51 posto osvojenih glasova.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Evo podemos i u zagrebu , kad krene turbo socijalizam, ajme

New Report

Close