Dionice HTP-a Orebić za 8,4 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 12. travanj 2018. u 22:00
Dionice se nude za najmanje 76 kuna po komadu

CERP do 3. svibnja prikuplja ponude za 23,25 posto dionica hotelske kuće.

Država kreće u prodaju preostalih dionica koje ima u HTP-u Orebić. CERP nudi na prodaju 110.609 redovnih dionica hotelske tvrtke, koje čine 23,25 posto temeljnog kapitala, s time da će se prodavati u paketima od najmanje 27.650 dionica, odnosno četvrtinu planiranog broja dionica.

Prodaja će se izvršiti kao blok-transakcija putem Zagrebačke burze bez prethodne objave prospekta, a dionice čija je nominalna vrijednost 100 kuna nudit će se po minimalnoj cijeni od 76 kuna po dionici.

Ukupno bi ovom transakcijom država trebala uprihoditi najmanje 8,4 milijuna kuna. Država u HTP-u posjeduje kontrolni paket, dok je većinski vlasnik hotelske kuće projektna tvrtka Dalmacija Hoteli u vlasništvu fonda Prosperus, koji drži 63,05 posto dionica.

Državi će u portfelju nakon ove prodaje ostati još 2,14 posto dionica u HTP-u Orebić, koje su trenutno pod rezervacijama.

Poziv za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda otvoren je do 3. svibnja, a po odabiru najpovoljnijih ponuda, transakcija će biti izvršena na ZSE kao blok-transakcija. Najviša ponuđena cijena glavni je kriterij u ocjenjivanju, a u slučaju jednakih iznosa prednost će se dati ponudi koja je najranije stigla u CERP. 

Komentirajte prvi

New Report

Close