Dionice HEP-a na putu za Zagrebačku burzu

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2015. u 11:02
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Osim HEP-a, na Zagrebačkoj bi burzi rado vidjeli i Poštu, Hrvatsku lutriju te Narodne novine.

Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom rekao je da se priprema dokapitalizacija HEP-a inicijalnom javnom ponudom (IPO) dionica, piše Večernji list.

– Nadamo se kako ćemo tako oživiti tržište kapitala – objasnio je Pejnović za VL te istaknuo da je još prerano govoriti o kojim je iznosima riječ, a kada će se to dogoditi ovisit će o brzini kojom će uprava pripremiti projekt.

Osim HEP-a, na Zagrebačkoj bi burzi rado vidjeli i Poštu, Hrvatsku lutriju te Narodne novine.

Kako nadalje piše Večernji, tvrtka veličine HEP-a ne bi trebala izlaziti na burzu ako ne računa barem na dvije milijarde kuna, a taj bi kapital išao u gradnju novih elektrana.

Ako se dobro pripremi, financijski stručnjaci misle da bi IPO HEP-a uspio bez obzira na krizu jer u bankama postoji velika štednja, a interes za tu dionicu imali bi mirovinski i investicijski fondovi te osiguravateljske kuće.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Znaci ide i HEP,a nakon njega predmjevam i vode. Sve nerentabilno pod hitno privatizirat. Pogotovo vode jer tu su ogromni troskovi proizvodnje.

ZSE je burza samo na papiru. ovdje gotovo više i nema ulagača. tako da dok hep dođe na burzu, neće ga više imati tko kupiti. oni koji još nisu ovdje ostavili gaće na štapu, na dobrom su putu da to ostvare jer nemaju kome prodati svoje blago u papirićima.

za sve tradere, kockare, kladioničare i dugoročne

New Report

Close