Dioničari Agrokora osudili tekst na blogu Ivice Todorića

Autor: Poslovni.hr/H , 07. siječanj 2018. u 19:40
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Udruga dioničara Agrokora u nedjelju je oštro osudila tekst na blogu Ivice Todorića pod naslovom “Lex Agrokor omogućio je pljačku malih dioničara”.

"Smatramo da je premijer Plenković napravio državnički potez donošenjem Zakona te na vrijeme spriječio urušavanje hrvatskog gospodarstva. Također smatramo da su mali dioničari žrtve izdavanja jamstava baš u vrijeme kada je Ivica Todorić bio ili u upravi ili u nadzornim odborima Agrokora ili ovisnim društvima", ističu u priopćenju iz Udruge dioničara Koncerna Agrokor (KA) kojega je potpisao zamjenik predsjednika udruge Miroslav Jeličić-Purko. 

Također napominju kako se Todorić imao kada iskazati prema malim dioničarima, no nije prihvaćao njihove ideje i prijedloge poput isplata dividende ili podjele dionica Jamnice te ocjenjuju vrlo indikativnim da su jamstva davana u drugim državama donesena na skupštinama društava.

Podsjećaju i da su jamstva legalizirana od izvanrednog povjerenika pod pritiskom kreditora iz roll up ugovora.

"Udruga će svim raspoloživim sredstvima osporavati jamstva jer nisu dana uz suglasnost manjinskih, a u slučaju Leda većinskih dioničara. Već nekoliko puta osudili smo izjavu izvanrednog povjerenika da dionice manjinskih dioničara više ne vrijede uz paušalnu izjavu da su ulaganje u dionice rizičan posao, dok u isto vrijeme najveći fond na svijetu – norveški državni fond – izjavljuje da smanjuje rizik upravo ulaganjem u dionice. O njegovim izjavama se, dodaju, trebaju baviti institucije zbog utjecaja na cijenu, a da nagodba nije ni predložena, a ni sklopljena", stoji u priopćenju Udruge dioničara Koncerna Agrokor.

Komentari (2)
Pogledajte sve

tko će Gazdu osuditi ?

Još jedan odličan nastup .zamjenika predsjednika udruge Jeličić_Purka Miroslava.
Vlada se opravdava,Spašavanju Agrokora kroz lex Agrokor se daje puni legitimitet,a Ramljaku se prišiva kriminalitet..Odavno od vlade nismo ćuli da daje podršku Ramljaku,a kroz roll-up ugovor se podigao iznad
države i vlade ,koje su ga instalirale, jer je u ugovoru uvjet za kreditiranje kroz roll-up bio i ostanak Ramljaka.
Da li se Ramljakov tron ljulja.I sve bi bilo lako da roll_up jamstva ne prijete.
Poslije bitke je lako biti pametan.Ipak od samog početka nemješanje ministra financija ,kao i državni pokušaj da Agrokor treba spašavati bez financijske podrške je bio kriv.Naravno da i Most snosi veliki dio
krivice,jer su pridonijeli padu Agrokora .Dobro su rušili,a loše su gradili.Sreća da ih je
Plenki otpilija iako je to trebalo napraviti u rukavicama.a ne onako brutalno.
Da li udruga postaje vladin saveznik?
Uostalom smatram da jamstva treba poništiti,a vinovnike sklapanja ugovora o jamstvima utužiti s namjerom da im se omogući guljenje krompira i oduzme privatna imovina.

New Report

Close