Dio Zagreba od sutra ostaje bez tople vode na tri tjedna

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2023. u 08:56
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Riječ je o projektu “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ u sklopu kojega se provodi zamjena dotrajalih vrelovoda.

Dio Novog Zagreba od sutra će se ponovno sljedeća tri tjedna morati priviknuti na tuširanje u hladnoj vodi jer nastavljaju se radovi na revitalizaciji vrelovoda koje posljednja tri ljeta provodi HEP. Razlog nove obustave veliki je opseg i kompleksnost radova na revitalizaciji vrelovodne mreže kojom bi trebala završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju navedena naselja, poručuju iz HEP-a.

Obustava isporuke tople vode u Utrini, Travnom, Jakuševcu, Dugavama i Sloboštini  počet će 19. srpnja i trajati do 9. kolovoza.

Riječ je o projektu “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“ u sklopu kojega se provodi zamjena dotrajalih vrelovoda. Radovi su zahtjevni i opsežni jer se provode u gusto naseljenom i prometnom području, a gradilišta su na lokacijama s podzemnim instalacijama ostalih energetskih i komunalnih poduzeća.

Pri planiranju radova pazilo se da obustave isporuke tople vode ne traju duže od tri tjedna u kontinuitetu, dok su se gradilišta organizirala na način da se osigura prometna povezanost naselja, stoga su radovi i obustave isporuke tople vode podijeljeni u više faza.

Komentirajte prvi

New Report

Close