Evo kako Hrvatska stoji po pretilosti, alarmantne brojke dovele i do EU projekta

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2023. u 09:03
Foto: Unpslash

Dio populacije svoje pretilosti nije ni svjestan. Do kraja godine različitim će se aktivnostima promicati zdrav način života, prije svega poticanjem građana na promjenu prehrambenih navika te kretanje.

Alarmantan je podatak da je Hrvatska na visokom 2. mjestu u Europi po broju osoba s prekomjernom tjelesnom težinom. Dio populacije svoje pretilosti nije ni svjestan, javlja HRT.

Na taj veliki društveni problem upozorit će u Varaždinskoj županiji projektom “Recept za zdravlje – poticanje svjesnosti o pretilosti”, koji je 85% financiran iz Europskog socijalnog fonda. Do kraja godine različitim će se aktivnostima promicati zdrav način života, prije svega poticanjem građana na promjenu prehrambenih navika te kretanje.

“Projekt se provodi kroz nekoliko nivoa i studija. Predviđen je okrugli stol za naše liječnike opće bolnice, te radionice zdrave prehrane i redovite tjelovježbe koje su predviđene za opću populaciju. Velika je involviranost naših studenata sveučilišta sjever, odnosno mladih zdravstvenih djelatnika u ovu priču poticanja svjesnosti o pretilosti”, naglasio je doc. dr. sc. Alen Pajtak, voditelj Odjela za abdominalnu kirurgiju Opće bolnice Varaždin.

Komentirajte prvi

New Report

Close