Digitalnim nomadima posvećuju cijeli tjedan, u Zagrebu mogu biti besplatno

Autor: Ana Blašković , 15. lipanj 2021. u 22:00
TZ Zagreba idući tjedan prvi put suorganizira aktivnosti za digitalne nomade/SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Tijekom sedam dana uključit će sedam područja – cyber sigurnost, prisutnost na internetu, karijere na daljinu, porez i financije, budućnost rada, kvalitetu života i istraživanje Zagreba.

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji sa Saltwater Nomads i Total Croatia News prvi puta će organizirati Zagrebački tjedan digitalnih nomada, od 21. do 27. lipnja, uživo i na internetu.

Tijekom sedam dana uključit će sedam područja – cyber sigurnost, prisutnost na internetu, karijere na daljinu, porez i financije, budućnost rada, kvalitetu života i istraživanje Zagreba. Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavila je povrh toga još jedan projekt.

“Odmah po završetku Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada kreće projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također prvi put, održava u našem gradu.

Kroz projekt Turistička zajednica Zagreba poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te potom podijelili i promovirali svoja iskustva”, kazala je Bienenfeld.

Poručuje da je Zagreb spreman prihvatiti digitalne nomade izrazivši nadu da će ovo novo događanje biti inspirativno i poticajno za sve koji vole digitalni nomadski stil života te da će uvrstiti Zagreb na popis kao svoju novu destinaciju.

“Zagreb je dobro pozicioniran grad u Europi s živopisnim događanjima i mogućnostima obavljanja poslovanja tijekom cijele godine. To je definitivno jedna od mnogih stanica za digitalne nomade u svijetu pa je ohrabrujuće vidjeti kako Turistička zajednica grada Zagreba preuzima vodeću ulogu i nastavlja graditi hrvatski profil na globalnoj razini među digitalnim nomadima”, rekla je osnivačica Saltwater Nomads Tanja Polegubić.

Stupanjem na snagu novog Zakona o strancima i uvođenjem vize za digitalne nomade, strancima je omogućen status digitalnog nomada u našoj zemlji, a promijenjen je i pravilnik poreza na dohodak. Cilj je pojednostavniti preseljenje takvih stručnjaka u Hrvatsku, ukloniti administrativne zapreke i porezne troškove.

Komentirajte prvi

New Report

Close