Deveti festival Zagreb Vino.com krajem studenog s 300 izlagača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2014. u 15:53
Ilustracija; Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Deveti međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb Vino.com u zagrebačkom Hotelu Esplande 28. i 29. studenog predstavit će više od 300 domaćih i stranih vinara, pršutara, sirara, slastičara, uljara i proizvođača brojnih drugih delicija.

Deveti međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb Vino.com u zagrebačkom Hotelu Esplande 28. i 29. studenog predstavit će više od 300 domaćih i stranih vinara, pršutara, sirara, slastičara, uljara i proizvođača brojnih drugih delicija.

Najavljujući taj, sada već tradicionalni i priznati enogastronomski festival, njegov direktor Ivan Dropuljić na konferenciji za novinare u srijedu istaknuo je da je i sam iznenađen kako je festival svake godine sve veći s više izlagača i posjetitelja.

Razlog tome dijelom vidi u kvaliteti koja se predstavlja na festivalu kako kroz odabrana i nagrađivana domaća i strana vina te kulinarske proizvode, tako i kroz koncepciju sajma koja očito privlači dosta zanimanja.

Ne manje bitnim drži i mjesto te termin održavanja, koji se ove godine poklapa i s početkom adventskih programa u Zagrebu. Dodao je da je ove godine prvi put morao i odbiti 15-ak izlagača jer je sve popunjeno.

Vino.com će se održavati u svim Esplanadim dvoranama te terasama, a ove će godine ponuditi i niz radionica-kušaonica, uz ostalo i s turskim te ruskim vinima.

U kulinarskom dijelu festivala izdvojio je Udrugu Renato-Kuhari bez granica Branka Ognjenovića koji će zajedno s još nekoliko vrhunskih kuhara kuhati vrsna jela te ih prodavati po 15 kuna s ciljem prikupljanja novca za pomoć djeci oboljelog srca i za nabavu UZV uređaja za bolnice.

Partner festivala je i revija Svijet u časi čiji je glavni urednik Željko Suhodolnik najavio da na Festival petu godinu za redom dolaze i strani novinari koji prate enogastronomiju i turizam, njih 22, među kojima i iz Indonezije.

Prije Festivala oni će obići Dalmaciju odnosno Split, otoke Brač i Hvar, Imotski, Skradin i još neka mjesta gdje će se upoznavati s hrvatskim vinarima i vinima te ih predstaviti u svojim medijima.

To se, kako smatra Suhodolnik, pokazalo odličnim za promociju Hrvatske i njezinih vina jer svi ti ljudi objave i po nekoliko tekstova nakon boravka u Hrvatskoj.

Festival će završiti dodjelom nagrada Vinske zvijezde 2014, za koje konkurira 200 uzoraka hrvatskih i stranih vina koji se mogu naći na, kako se čulo, vinima dobro opskrbljenom hrvatskom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close