Deset tisuća Kerumovih dionica Hajduka prodano udruzi Naš Hajduk

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2022. u 12:45
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kupnja svakog novog paketa dionica uvijek je prilika za prisjetiti se kako su generacije navijača prije nas o tome sanjale.

Trgovački sud u Splitu zaprimio je od stečajne upraviteljice Keruma d.o.o u stečaju aneks ugovora o kupoprodaji 10.000 dionica HNK Hajduk Split, udruzi ‘’Naš Hajduk’’ za 455.028 kuna u 12 mjesečnih rata, objavljeno je na e-Oglasnoj ploči sudova.

Ugovor o kupoprodaji i prijenosu dionica bio je sklopljen 11. travnja, a aneksom ugovora definirano je plaćanje u 12 mjesečnih rata u jednakom iznosu,  počevši od 25. travnja do 25. ožujka 2023.

‘’U slučaju da ‘’Naš Hajduk’’ (kupac) zakasni s plaćanjem dvije rate, smatra se da je cjelokupni dug (sve do tada nepodmirene rate) dospio te prodavatelj (Kerum d.o.o.) ima pravo jednostrano raskinuti ugovor’’, ističe se u aneksu ugovora.

Detalji tog kupoprodajnog ugovora objavljeni su nakon što su iz Udruge ‘’Naš Hajduk’’ početkom travnja objavili da su postali vlasnici dodatnih 10 000 dionica, odnosno 1,86 posto Hajduka, kupljenih iz stečajne mase tvrtke “Kerum d.o.o. u stečaju” za 455.028,25 kuna,  čime su stigli do ukupno 30,12 posto dionica splitskog kluba.

Istaknuli su i da su u posljednjih godinu dana navijači povećali svoj vlasnički udio za 5,58 posto, te tako osigurali kontrolni paket i dodatno učvrstili Hajduk kao klub svojih navijača.

‘’Kupnja svakog novog paketa dionica uvijek je prilika za prisjetiti se kako su generacije navijača prije nas o tome sanjale. Sretni smo i ponosni što možemo to pretočiti u djelo i što su danas, u 2022. navijači vlasnici 30,12 posto Hajduka, naglasio je tada predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

Komentirajte prvi

New Report

Close