Deset dana od početka prodaje, povučene kapsule kanabisa

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2016. u 12:16
Foto: Thinkstock

Pri izdavanju kapsuliranog pripravka na bazi kanabisa u nekoliko ljekarni zamijećeno je na nekim kapsulama i na dnu bočica mala količina ulja do koje je najvjerojatnije došlo zbog mehaničkog oštećenja prilikomtransporta.

Ni desetak dana nakon što su kapsule s uljem kanabisapuštene u prodaju u Hrvatskoj, povučene su, odnosno stavljene u tzv. karantenu! Dio želatinoznih kapsula počeo je ispuštati kanabisovo ulje koje sadrže.

– Primijećeno je da su kapsule postale masne. Posumnjalo se da su popucale, potom da su možda postale porozne od topline. Moguće je da bi se zapravo trebale čuvati na temperaturi između dva i osam stupnjeva Celzijevih, ali to tek treba utvrditi, nije navedeno – doznajemo od osoba upućenih u problem.

Odgovor je Večernji list potražio u Imunološkom zavodu.

– Pri izdavanju kapsuliranog pripravka na bazi kanabisa u nekoliko ljekarni zamijećeno je na nekim kapsulama i na dnu bočica mala količina ulja do koje je najvjerojatnije došlo zbog mehaničkog oštećenja prilikomtransporta – potvrdila nam je Lea Lupret Prugovečki, v. d. ravnatelja Imunološkog zavoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close