Što se to događa u Zagrebu? Komunalni redari lijepe kazne za parkiranje šakom i kapom

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2020. u 12:16
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U Gradu su potvrdili da redari samo rade svoj posao jer dnevno zaprime oko 300 prijava građana.

Prvo su stigle opomene, a nakon nekoliko dana i uplatnice s obavijestima o kazni za nepropisno parkiranje na vjetrobranskom staklu, rekli su nam stanari Sopota, Gornje Dubrave, Središća, Sigeta i Srednjaka kojima su prometni i komunalni redari prije nekoliko tjedana počeli dijeliti kazne, kako kažu, šakom i kapom. Sigurni su da je riječ o nekakvoj prometnoj akciji, ali i ljutiti jer ih nitko nije prethodno o tome obavijestio. Međutim, u Gradu su nam potvrdili da redari samo rade svoj posao jer dnevno zaprime oko 300 prijava građana. Drugim riječima, organizirane akcije nema, a kazne su se počele dijeliti jer su tako htjeli upravo – Zagrepčani, piše Večernji list.

– Bez obzira na sve, mi i dalje nemamo gdje ostavljati svoje automobile. Parkirnih mjesta ima možda samo za trećinu automobila – rekao je Goran Vlahović koji živi u Ulici Zvonimira Ljevakovića u Gornjoj Dubravi gdje su prije tjedan dana svi koji su bili parkirani na nogostupu niz ulicu dobili kaznu. Kapaciteta da se vozila ostave po propisima, kaže, nemaju jer je, primjerice, na jednom ulazu zgrade u spomenutoj ulici 34 stanara za koja je predviđeno osam parkirnih mjesta.

– Problem je u starom urbanističkom planu koji nije predvidio današnji način života, a to je da obitelj često ima i dva ili tri automobila – kazao je Dubravko Luzar. Trenutačno je u tijeku, naglasili su, prikupljanje potpisa da se u njihovoj ulici proširi parking na nogostup na kojem proteklih nekoliko desetljeća ostavljaju svoja vozila. Do prošlog tjedna s time nije bilo problema.

– Prolaza za pješake ima i dalje jer sam ja bez pola muke prošla s dječjim kolicima. Tako mogu proći pješaci pa i invalidska kolica – rekla je Snježana Gabud. Mjesecima označena mjesta, dodaje, zauzimaju izgoreni i neregistrirani automobili, a za to – nikome ništa.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sanacbo pokazuje misice, ocete prosvjedovati evo vam ga, nadam se da ce ga korona rijesiti.

istina, neki dan sam uredno kupio parking kartu i stavio je na vidljivo mjesto, a  za brisačem našao zataknutu kaznu.

New Report

Close