Dentalne legure državi donijele 240.000 kuna

Autor: Marija Brnić , 24. lipanj 2015. u 12:15
U ponudi je dominirao oštećeni zlatni nakit

DUUDI opet organizirao javnu prodaju i zaradio 771.000 kuna.

Iznad očekivanja prošla je još jedna javna prodaja zlatnih predmeta, ogrlica, privjesaka, prstenja i novčića koji su završili u državnom portfelju kroz sudske procese u kojima su oduzeti bivšim vlasnicima.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom procijenio je ukupnu vrijednost ponuđenih zlatnih predmeta u ovom krugu te specifične prodaje na pola milijuna kuna, a prodajom je zarađeno nešto iznad 771.000 kuna. Zaprimljeno je, kako saznajemo u DUUDI-ju, ukupno 39 ponuda. Osim zlatnog nakita nuđenog dijelom u paketu, dijelom pojedinačno, veliko zanimanje iskazano je za pakete dentalnih legura, kakve se po prvi put nudilo. Od prodaje ovih materijala koje stomatolozi koriste za izradu krunica, za tri paketa nuđena za ukupno 180 tisuća kuna ubrano je više od 240 tisuća kuna.

U ponudi ovako stečene imovine države bilo je i tehnički neispravno teretno vozilo Iveco Dialy, proizvedeno 2001. za koji je početno traženo 26 tisuća kuna. No, interesa nije bilo, za razliku od prethodnog sličnog nadmetanja u kojemu je prodan neispravan Mercedes. Što se zlatnih predmeta tiče, uglavnom se po službenim procjeniteljeljima radilo o oštećenim predmetima koji su iskoristivi kao sirovina za daljnju proizvodnju. S ovakvim prodajama država je inače startala potkraj prošle godine, a kriterij za odabir ponude je najviša ponuđena cijena. 

Komentirajte prvi

New Report

Close