Debeljak: Nisu nam nijednom odgovorili iz Vlade

Autor: Poslovni dnevnik , 09. svibanj 2022. u 22:00
Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak tvrdi da je jedina komunikacija ‘ono što ste vidjeli u medijima’/S. Šimunović/PIXSELL

Upitan zašto bi država spašavala privatno poduzeće, ponovio je da je u njihovu slučaju stvar čista jer je riječ o višoj sili.

Tomislav Debeljak – vlasnik DIV grupe i Brodosplita, kompanija koje su posljedično zbog sankcija Rusiji zatražile predstečaj i bore se za opstanak, jučer je, gostujući na HRT-u izjavio kako – otkad traje dramatično stanje u njihovu poslovanju, nitko u hrvatskoj Vladi nije reagirao na “pozive u pomoć”.

“Otkad traje kriza, dakle dva i pol mjeseca, niti smo se čuli niti smo dobili ikakav odgovor od ministra i Vlade na naše mailove i opetovane zahtjeve. Nije bilo komunikacije, jedino ono što ste vidjeli u medijima”, tvrdi Debeljak.

Dodaje kako se nada da to ne znači da je država digla ruke od njega kao vlasnika Brodosplita i samog škvera. Nada se, kaže, da je posrijedi nešto drugo. S Vladom ili bez Vlade, mi ćemo preživjeti. Da li više ili manje osakaćen, ali Brodosplit će sigurno živjeti. Sve ću dati od sebe da uspijemo”, poručio je.

Upitan zašto bi država spašavala privatno poduzeće, ponovio je da je u njihovu slučaju stvar čista jer je riječ o višoj sili zbog blokiranog kredita kod ruske VTB banke zbog sankcija toj zemlji.

HRT je prenio i izjave sindikalca Joška Franića koji kaže kako je razgovarao i s ministrom financija i s Debeljakom te poručio da nema garancija kada će plaća radnicima škvera biti isplaćena. “Neka nađu model kako da ova firma opstane”, rekao je Franić.

Komentirajte prvi

New Report

Close