Davor Patafta uređeno zemljište VIS-a dobio za 2 eura po kvadratu

Autor: Saša Paparella,VLM , 14. rujan 2011. u 13:55

Varaždinski poduzetnik kupio je prije deset godina imovinu vrijednu 17,2 milijuna DEM za tri milijuna

Nakon slučaja u kojem je osumnjičen i bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok poduzetniku Davoru Patafti otvara se još jedna zemljišna afera, i to o preuzimanju imovine VIS tkanine.

Ta je tvrtka sve do 2001. imala 400 zaposlenih, onda je otišla u stečaj, a imovinu u pretvorbi procijenjenu na 17,2 milijuna maraka Patafta je kupio za svega tri milijuna maraka, tvrde mali dioničari. Navodno niz strojeva VIS tkanina nije uvršten u procjenu stečajnog upravitelja, a četvorni metar komunalno uređenog zemljišta naplaćen je svega dva eura iako je realna cijena bila 50 eura. “Naši su problemi započeli 1999. kad nas je HDZ-ova vlada dala PIF-ovima, a oni postavili upravu na čelu s Nenadom Patekom, koja je radila bez godišnjih skupština i izvješća. Godine 2001. otvoren je stečaj koji vodi stečajni upravitelj Vlado Sevšek, i on je Pataftinoj tvrtki SVIS jeftino prodao imovinu. Iako je obećano da će 400 ljudi ostati na poslu, Sevšek je Patafti potpisao da je za proizvodnju dovoljno i 30 ljudi”, rekao nam je Drago Lončar, nekadašnji direktor VIS tkanina i ovlašteni zastupnik malih dioničara. “Sevšek je izostavio 50 posto imovine, a onda se pojavio sudski vještak Antun Možina, koji je izostavio još 50 posto. Jedan drugi sudski vještak poslije je procijenio imovinu na 41 milijun kuna, a Patafta je platio svega 11 milijuna kuna. Možina je na sudu čak priznao da je radio procjenu po nalogu stečajnog upravitelja”, napominje Lončar. Mali dioničari, koji nisu priznati kao vjerovnici, sudu su dostavili dokaze o čak 30 milijuna kuna vrijednoj imovini VIS tkanina koja nije ušla u procjenu.

Odvjetnik uzvraća

Sevšek: ‘VIS tkanine upropastio je Lončar’
“Drago Lončar priča besmislice o pogodovanju, imovina tvrtke bila je procijenjena i prodana po cijeni većoj od te procjene. Imovina je nestajala upravo dok je Lončar bio direktor, on je VIS tkanine doveo do stečaja ”, kaže odvjetnik Vlado Sevšek, nekadašnji stečajni upravitelj, koji sada brani Davora Pataftu i Ivana Čehoka u jednoj drugoj zemljišnoj aferi. “S Pataftom od 2001. do 2008. nisam surađivao”, tvrdi Sevšek.

Komentari (1)
Pogledajte sve

STEČAJNI UPRAVITELJI………..leglo korupcije, kriminala , pljačke i nezakonitosti…..naročito varaždinski.
Prodaju imovinu direktnom pogodbom / uzmu proviziju /.
Zataškaju bitne Ugovore / uzmu reket /
Pokušavaju naplatiti sporne činjenice / traže nagrade /
Na kraju- ako ne sudjeluješ i ne doneseš novce – nalijepe ti kaznenu prijavu- da ti napakoste….
Živa istina.

New Report

Close