Potencijala za ekološku proizvodnju ima, a ipak se nekoliko puta više tako proizvedene hrane u Hrvatskoj uvozi nego izvozi. Sivo tržište u eko poljoprivredi uzelo je maha, no neće mu se stati na kraj dok država ne počne drastično kažnjavati, kaže to za Agrobiz stručnjak za održivu i ekološku poljoprivredu i prvi magistar ekološke poljoprivrede u Europi Darko Znaor.
Ministarstvo poljoprivrede bilo je donijelo Akcijski plan za razvoj ekološke poljoprivrede za razdoblje od 2011. do 2016. godine u kojem je navedeno da se u Hrvatskoj predviđa prosječni godišnji porast ekoloških proizvođača i površina od 30 posto. Prema toj procjeni, krajem ove godine u Hrvatskoj bi trebalo biti registrirano oko pet tisuća ekoloških proizvođača koji bi proizvodili na blizu 90.000 ha površina pod ekološkom poljoprivredom. Kakvo je stanje zapravo?
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu