Darjan Budimir imenovan za direktora HROTE-a

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2023. u 13:47

Skupština Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) na sjednici u utorak je na prijedlog Vlade imenovala Darjana Budimira za direktora HROTE-a na rok od najduže šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja, izvijestio je HROTE.

Darjan Budimir je od početka 2020., nakon višegodišnjeg obnašanja rukovoditeljskih funkcija u energetskom sektoru distribucije plina i opskrbe plinom, obnašao funkciju zamjenika direktora HROTE-a, zaduženog za sustav poticanja obnovljivih izvora energije, tržište električne energije, kao i sigurnost opskrbe plina i razvoj tržišta plina. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je položio i pravosudni ispit. Poslijediplomand je na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Ekonomija energetskog sektora MBA na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na temu Modela tržišne premije za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Posjeduje certifikat Modeli cijena i metode za snižavanje troškova prirodnog plina, te certifikat za javnu nabavu. Autor je i koautor brojnih stručnih članaka o obnovljivim izvorima energije, zelenoj tranziciji i energetskim projektima. Član je Savjetodavnog odbora XEnergy-a, mreže za promicanje žena u energetskoj tranziciji, a sudjelovao je na brojnim seminarima i konferencijama iz područja energetike, trgovačkog prava, javne nabave i procesnog prava.

Područje profesionalnog interesa Darjana Budimira od početka karijere vezao je za teme optimizacije i sigurnosti u energetskom sektoru, strateško upravljanje i ranu identifikaciju rizika u ovom području.

Dosadašnjem direktoru g. Borisu Abramoviću, koji je Društvo vodio 8 godina zahvaljujemo na doprinosu u očuvanju stabilnosti sustava poticanja obnovljivih izvora energije, razvoju tržišta električne energije i tržišta plina. Boris Abramović ostaje zaposlen u Društvu do kraja godine i odlaska u mirovinu.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close