Danski veleposlanik Hougard u nastupnom posjetu Gradu Splitu

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2016. u 13:22
Foto: Grad Split

Veleposlanik Hougrad upisao se u Spomen-knjigu Grada Splita, te mu je uručen i Grb Grada Splita

radonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u Banovini veleposlanika Kraljevine Danske, Andersa Christiana Hougardakoji je bio u nastupnom posjetu Gradu Splitu.

„Vi ste drugi veleposlanik Kraljevine Danske koji dolazi u Split za moga mandata.“ , kazao je u svom uvodnom obraćanju veleposlaniku Hougardu gradonačelnik Baldasar ističući izuzetno dobru suradnju dvaju prijateljskih gradova, Gladsaxea i Splita. Tom ga je prigodom informirao o svom lanjskom službenom posjetu ovom danskom gradu partneru, s kojim prijateljstvo datira od daleke 1967. godine, te o mogućoj gospodarskoj suradnji o čemu je bilo riječi na susretima u Gladsaxu. 

„Iznimno mi je drago zbog dobrih veza Splita sa Danskom i gradom Gladsaxeom. Stojim vam na raspolaganju za daljnju suradnju sa Danskom i njezinim gardovima.“,  rekao je veleposlanik Hougard te izrazio zahvalnost na asistenciji koju je Grad Split pružio za vrijeme posjete danske kraljice.

U pratnji NJ. E. veleposlanika Kraljevine Danske, Andersa Christiana Hougarda na današnjem prijemu kod gradonačelnika Baldasara bili su Žarko Dešković, počasni konzul Kraljevine Danske u Splitu, te Jasmina Kovačević, osobna asistentica veleposlanika i voditeljica Odjela za kulturu u veleposlanstvu. 

Veleposlanik Hougrad upisao se u Spomen-knjigu Grada Splita, te mu je uručen i Grb Grada Splita, a na kraju je uslijedilo i zajedničko fotografiranje.

Komentirajte prvi

New Report

Close