Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uspješno održani u sedam hrvatskih gradova

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2024. u 16:00
Foto: Dani poslova

Na Danima poslova HZZ-a, najuspješniji hrvatski poslodavci na jednom su se mjestu predstavili nezaposlenim osobama, studentima i učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola

Zagreb, 21. veljače – Hrvatski zavod za zapošljavanje, u suradnji s partnerima, uspješno je proveo Dane poslova, koji su se tijekom siječnja i veljače održali u sedam hrvatskih gradova: Virovitici, Bjelovaru, Osijeku, Sisku, Vinkovcima, Požegi i Slavonskom Brodu.

Cilj Dana poslova bio je pružiti nezaposlenim osobama, studentima, učenicima završnih razreda srednjih škola te ostalim zainteresiranima priliku da se licem u lice upoznaju s uspješnim hrvatskim poslodavcima koji su u potrazi za zaposlenicima.

Kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje, cilj je bio omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, pridonoseći tako razvoju hrvatskog gospodarstva.

Ove godine, Dani poslova su bili fokusirani na sedam gradova, a svaki je bio domaćin velikog broja poslodavaca i motiviranih pojedinaca koji su tražili nova zaposlenja ili prilike za razvoj karijere.

Dani poslova pružili su priliku najuspješnijim hrvatskim poslodavcima da predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama, učenicima i studentima koji su zainteresirani za rad u sektoru ugostiteljstva i turizma, ali i drugim sektorima u kojima djeluju poslodavci na lokalnim tržištima.

U svakom gradu sudjelovalo je između 10 i 15 velikih poslodavaca, uz dodatnih tri do pet ključnih lokalnih poslodavaca, uključujući i one iz turističke djelatnosti, a odaziv zainteresiranih je bio iznad svih očekivanja, pa je Dane poslova u svih sedam gradova posjetilo gotovo 4000 zainteresiranih građana.

Osim izložbenog dijela, koji je okupio poslodavce i tražitelje posla, organizirane su i druge aktivnosti poput speed datinga, pružajući svim zainteresiranima priliku da se izravno predstave poslodavcima. Na Danima poslova učenici srednjih strukovnih škola imali su priliku predstaviti svoje vještine i znanja u pripremi hrane i napitaka, a posjetitelji su mogli iz prve ruke čuti iskustva osoba zaposlenih na sezonskim poslovima.

Dani poslova predstavljaju još jedan u nizu projekata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s ciljem uspješnog povezivanja poslodavaca i potencijalnih zaposlenika radi jačanja hrvatskog gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close