Danas se otvaraju kina i kazališta, evo kako će se morati sjediti

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2020. u 10:08
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Pitanje je kada će zapravo krenuti veliki koncerti.

Svirke nije bilo dva mjeseca. No od danas popuštaju i te mjere. U teoriji mogu krenuti, no u praksi će to ići nešto teže. Još uvijek nema najava kada će se gaže održati. Ivica čeka i potporu glazbene unije koju kao manji glazbenik još nije dobio. Za njegov bend ovo je teška godina. “Imamo ugovore koje potpisujemo pred početak glazbene sezone, već nekad u drugom i trećem mjesecu i tu je sve otkazano do daljnjeg, nemamo informacije hoće li se što mijenjati“, kaže glazbenik Ivica Glunčić.

Izazovna su vremena i za velike dvorane, piše Dnevnik.hr. U Areni Zagreb pripremaju se za nove normalne koncerte i sportska događanja s razmakom od metar i pol, što znači puno manji kapacitet. “Mogli bismo primiti negdje oko 6500 ljudi. Radit ćemo sa smanjenim kapacitetom pa čak mogućnost da radimo dva dana isti koncert, ukoliko je interes za njega“, govori Sretan Šarić, direktor Arene Zagreb.

No pitanje je kada će zapravo krenuti veliki koncerti. Još čekaju detaljnije upute stožera. Sve najavljene zvijezde još su pod upitnikom. “Nadam se što prije jer svi termini su nam bili rasprodani i sve je sad na čekanju. Ta cijela industrija pati“, ističe Šarić.

Nešto jasniju situaciju imaju kina. Ovaj tjedan kreću s radom uz mjere. Ulazit će jedna po jedna osoba, a u publici, pogađate, obavezan razmak od metar i pol. “Na svako treće mjesto gledatelj u svakom drugom redu, znači ukupan broj od 52 gledatelja koji mogu stati u dvoranu. Nije baš isplativo, ali počet ćemo tako raditi dok se ne normalizira“, kaže Marko Rojnić, voditelj filmskih programa Kino Tuškanac.

Komentirajte prvi

New Report

Close