Danas se očekuje popuštanje mjera, evo što će biti s maskama

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2022. u 08:40
Foto Patrik Macek/PIXSELL

‘Svi prostori u kojima je obavezno nošenje maski dolaze u obzir da se razmatra ta mogućnost ukidanja pogotovo ako se može održavati distanca’.

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare izvijestit će o ublažavanju nekih epidemioloških mjera uvedenih radi suzbijanja epidemije covida-19.

“Mjere će sigurno ostati u određenim segmentima, poput socijale i zdravstva, jer epidemija je i dalje tu”, izjavio je jučer ministar zdravstva Vili Beroš novinarima prilikom otvaranja novog operacijskog bloka u Dječjoj bolnici u Klaićevoj, piše N1.

Nije otkrio više detalja o tome što podrazumijeva popuštanje mjera, dodavši da još ne može reći kada će se ukinuti obveza nošenja maski jer je to “vjerojatno zadnji element u kontekstu epidemioloških mjera koji će biti reduciran”.

Istaknuo je kako je odgovornost Stožera brinuti da mjere budu prilagođene aktualnom epidemiološkom trenutku, a to i rade.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin gostovala je u RTL-u Danas gdje je komentirala novi set mjera i njihovo ublažavanje.

“Puno se govori o načinu na koji će se primjenjivati maske. Imamo ono pravilo već jako dugo na snazi, da ako je otvoreni prostor da maska mora biti ako razmak ne može biti dva metra. Sigurno će biti ozbiljno razmatrano da se u prostorima u zatvorenom maska uvede kao preporuka”, rekla je Pavić Šimetin.

“Svi prostori u kojima je obavezno nošenje maski dolaze u obzir da se razmatra ta mogućnost ukidanja pogotovo ako se može održavati distanca”, dodala je Pavić Šimetin.

“Građani ako i dalje žele nositi masku, mogu nositi masku”, naglasila je.

Komentirajte prvi

New Report

Close