Danas objava Registra branitelja

Autor: Poslovni.hr/HRT , 19. prosinac 2012. u 08:25
Predrag Matić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske organizira svečanost objave Registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u 12.30 u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske organizira svečanost objave Registra hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u 12.30 u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, piše HRT.

Registar će predstaviti ministar branitelja Predrag Matić, dok će svoje ratne putove, uz ministra branitelja, objaviti i ministar obrane Ante Kotromanović te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Objavi će biti nazočan i predsjednik Republike Ivo Josipović.  Sabor je većinom glasova izmijenio Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, čime je javno dostupnim učinio popis hrvatskih branitelja iz braniteljskog Registra. Za zakonske izmjene glasovalo je 89 zastupnika, 31 ih je bilo protiv, a tri suzdržana.

Javno dostupni u elektroničkom obliku bit će ime, ime jednog roditelja, prezime, godina i mjesto rođenja, ukupan broj dana sudjelovanja u Domovinskom ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru prikazana po broju dana i pripadnost MUP-u, odnosno MORH-u. U posebnom dijelu Registra, koji će se moći objaviti samo uz pisani pristanak branitelja, bit će naziv postrojbe kojoj je branitelj pripadao i razdoblje sudjelovanja u Domovinskom ratu, a pomoćni podaci iz Registra služit će za tehničku podršku i razmjenu podataka s drugim tijelima i pravim osobama.

Komentirajte prvi

New Report

Close