Danas nagli skok zaraženih u jednoj dalmatinskoj županiji: Nadaju se padu da ne uđu u ‘crveno’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. srpanj 2021. u 11:14
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

“Nadam se da je današnje povećanje privremeno te da ćemo već sutra imati manji broj kako ne bismo ušli u crvenu zonu i u jednom danu ostali bez turista”, istaknuo je Medić.

Nove 53 osobe zaražene su koronavirusom u Zadarskoj županiji u protekla 24 sata, što je od 1. svibnja najveći broj dnevno oboljelih, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Voditelj Službe epidemiologije županijskog Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić rekao je da je većina novooboljelih mlađa od 40 godina, svi imaju vrlo blage simptome bolesti poput blage grlobolje i kontakti su ranije pozitivnih osoba.

“Nema mjesta panici, ovaj današnji nagli skok je rezultat testiranja više članova obitelji koji su htjeli dobiti potvrdu o bolesti. Testirajući svakodnevno stanovnike s vrlo blagim simptomima dižemo incidenciju na našim listama, a u stvarnosti stanje nije alarmantno”, poručio je Medić.

Naglasio je da je situacija u zadarskoj bolnici i dalje dobra, što je ocijenio najvažnijim u ovome trenutku, ali i ponovno apelirao na stanovnike županije da se ne opuste, već da paze jedni na druge, posebno na svoje kontakte.

Napomenuo je da su dopušteni vjenčanja i zabave, ali da se mnogi ne pridržavaju određenih pravila i mjera za te događaje.

“Nadam se da je današnje povećanje privremeno te da ćemo već sutra imati manji broj kako ne bismo ušli u crvenu zonu i u jednom danu ostali bez turista”, istaknuo je Medić.

Među novim zaraženim osoba 31 je u Zadru, po četiri u Poličniku i Zemuniku Donjem, tri u Vrsima, po dvije osobe u Biogradu, Posedarju, Salima i Sukošanu te po jedna u Preku, Škabrnji i Tkonu.

Testirano je 196 uzoraka, od bolesti su se oporavile 22 osobe, prosječna dob novooboljelih je 37 godina, a na covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 12 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Pod aktivnim je nadzorom 581 osoba.

Komentirajte prvi

New Report

Close