Danas će temperature ići i do 31°C, od sutra velika promjena vremena

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2024. u 07:54
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na istoku i do 31 stupanj Celzijusa.

 Bit će većinom sunčano, poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

U unutrašnjosti razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na istoku i do 31 stupanj Celzijusa.

U utorak prijepodne malo do umjereno oblačno i toplo s jakim jugozapadnjakom. Poslijepodne naoblačenje sa sjeverozapada uz kišu, grmljavinu i jake udare vjetra. Temperatura će pasti za 15 do 20 stupnjeva, a u planinskim krajevima iznad 1200 metara kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, piše N1. Navečer i u noći na srijedu vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni smjer u sjevernim i zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu uz daljnji pad temperature zraka. Jutarnje temperature od 11 do 15 u unutrašnjosti te oko 16 na Jadranu. Najviše dnevne temperature u zapadnim krajevima unutrašnjosti oko 22 stupnja, a u istočnim krajevima unutrašnjosti i na južnom Jadranu od 26 do 29°C

Frontalna zona će se u srijedu premještati preko naših krajeva te će biti oblačno s povremenom kišom, vjetrovito uz temperature zraka primjerene za doba godine, najniže jutarnje u unutrašnjosti od 3 do 5, na Jadranu oko 8, najviše dnevne u unutrašnjosti od 8 do 12, na Jadranu oko 15°C. Poslijepodne u zapadnim krajevima prestanak oborina i djelomično razbijanje naoblake. Na Jadranu jaka tramuntana a u podvelebitskom primorju jaka i olujna bura.

Komentirajte prvi

New Report

Close