Dalmatinski grad povećao iznos božićnica, a imaju i još jednu novost

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2023. u 09:37
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zahtjevi se podnose do 1. prosinca

Grad Makarska objavio je jučer javni poziv za predaju zahtjeva za isplatu božićnica građanima s prebivalištem na području Grada Makarske, a koje su ove godine povećane sa 40,00 na 50,00 eura.

Kako je objavljeno na službenoj gradskoj web stranici, cenzus za umirovljenike se nije mijenjao, i dalje iznosi 465,00 eura, a pravo na božićnicu zahvaljujući izmjenama odluke o socijalnoj skrbi iz prosinca prošle godine sada ostvaruju i hrvatski branitelji stariji od 50 godina koji su korisnici prava na nezaposlene, nezaposleni stariji od 50 godina, korisnici prava na nacionalnu naknadu te osobe koje ostvaruju pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja za njegu djeteta s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom.

Božićnice se isplaćuju na tekući račun, za razliku od prethodnih godina kada su se dijelile u obliku poklon – bonova i mogle iskoristiti jedino kod trgovca koji je izabran na javnom natječaju, piše Makarska danas.

Zahtjevi se podnose do 1. prosinca 2023. godine (petak) Upravnom odjelu za javne potrebe i društvene djelatnosti na zahtjevu koji je moguće preuzeti na portirnici Gradske uprave i s web stanice Grada Makarsk

Komentirajte prvi

New Report

Close